Åbent i dag: 09.30-19

Dyrepasserelev i praktik i regnskoven

21. juni 2023
Flere store danske dyreparker og akvarier arbejder sammen i et netværk, og det giver blandt andet mulighed for, at dyrepasserelever kan tage i praktik på tværs af netværket. Derfor har en af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepasserelever netop været på et praktikophold i Randers Regnskov.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er medlem af DAZA, som er en sammenslutning af større danske zoologiske anlæg og akvarier. Samarbejdet indebærer, at de 16 medlemsinstitutioner sparrer med hinanden på kryds og tværs inden for alle fagområder og udveksler viden og erfaring.
Medlemmerne ”bytter” også dyr, det vil sige, at skal en zoologisk have for eksempel af med en antilope, som en anden zoologisk have mangler, så kan den sendes fra den ene til den anden zoo.
Samarbejdet betyder desuden, at elever i de zoologiske anlæg og akvarier bliver opfordret til at besøge de andre medlemsinstitutioner i forbindelse med deres uddannelse for at få mere viden og udvide deres netværk. Det har dyrepasserelev fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Diana Hyldig, gjort.

- Her i parken arbejder jeg dagligt med bestemte dyrearter og i bestemte rutiner, så det var sjovt at prøve noget nyt, og jeg ville gerne prøve at arbejde med terrarier og akvarier, for det har vi ikke i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, siger dyrepassereleven.

Forskellige tilgange med samme formål
Diana Hyldig tilbragte derfor to uger i Randers Regnskov, da hun fik muligheden for at tage i praktik i en anden DAZA-institution. Her indgik hun i de daglige rutiner og hjalp dyrepasserne med pasningen af dyrene i regnskoven.

- Mange ting var anderledes, og det er en anden måde at holde dyr end vores i Givskud, men det er jo helt naturligt, fordi vi arbejder med forskellige arter, og det var spændende at opleve en anden type management. Her i parken har vi store åbne anlæg og stalde, mens Randers Regnskov er en biotop i en kuppel med fritlevende dyr. Det er spændende for eksempel med fodringer – hvordan det foregår, og hvordan man sikrer, at alle dyr i hele kuplen får mad. Så må man finde på metoder til det. Og selvom vi har meget forskellige arbejdsgange, så går vi efter det samme resultat, nemlig trivsel og sundhed hos dyrene, fortæller Diana Hyldig, som især blev glad for regnskovens søkøer.

Konkurrenter, men mest kolleger
Især muligheden for at sparre med og lære af hinanden tager Diana Hyldig med sig fra opholdet i Randers Regnskov:

- Det er fedt, at vi kan fortælle hinanden om, hvordan vi gør og derved inspirere hinanden, og hvis vi står med problematikker i forhold til dyrene, kan vi altid ringe og skrive til hinanden og høre, om nogen kan hjælpe med gode input, siger Diana Hyldig og tilføjer:

- Og så er det også ret unikt med dette samarbejde; i andre brancher er man jo normalt konkurrenter med virksomheder, der ligner en selv, og vi er jo også konkurrenter forstået på den måde, at vi alle sammen gerne vil have gæster. Men vi er nok endnu mere kolleger, og vi lærer af hinanden på kryds og tværs med det fælles formål at skabe de bedste rammer for dyrene.

Også muligheden for at netværke og lære andre medarbejdere i zoobranchen at kende er en fordel;

- For mig som elev giver det gode muligheder at lære en masse rent fagligt, og så vil det være en fordel at kende folk i branchen, når jeg efter min elevtid skal søge job som dyrepasser. Så det kan helt klart anbefales med DAZA-praktik for dyrepasserelever.


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.