Åbent i dag: 10-17

Dyrepasser træner med kapivarer

01. april 2024
For at kunne tilse dyrene på tæt hold og derved yde den bedste pasning træner en dyrepasser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA parkens kapivarer til nærkontakt. 

Med en spand fyldt med æblebåde og salatblade har dyrepasser Jette Nørgaard sat sig til rette på det sydamerikanske område i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Her bruger hun et godt stykke tid på at træne med parkens kapivarer. Hun håndfodrer dem med grønsagerne og frugten, og samtidig får hun også chancen for at klø dem hen over ryggen.

- Da jeg begyndte med håndfodringen af snacks, var de lidt forbeholdne, så det tog lidt tid at få dem til at opsøge mig, men det lykkedes fint, og nu kommer de gerne. Og gerne meget tæt på nogle gange, smiler dyrepasseren.    

Af hensyn til kapivarerne
Træningen i den tætte kontakt med dyrepasseren har det formål, at det skal lette og forbedre pasningen;

- Ved at kapivarerne lærer, at de godt kan komme hen til mig uden at der sker noget, kan de opbygge en tillid, og derved kan jeg komme tæt på dem uden risiko for at blive bidt, forklarer Jette Nørgaard og tilføjer:

- Det giver mig mulighed for at tilse dem på nært hold og vurdere, om de har det godt, er der fint huld og ikke for meget, har de skrammer eller skavanker og så videre. Det kan jeg gøre, uden at det er nødvendigt at fastholde dyrene og derved skabe stress for dem, fordi de har tillid til at stå lige foran mig. Så træningen er af hensyn til dyrenes trivsel og af hensyn til min mulighed for at yde den bedste pasning og være opmærksom på dyrene.

Ikke for alle og enhver
Selvom det kan se ganske roligt ud, når Jette Nørgaard sidder foran kapivarerne, er det absolut ikke noget, som alle og enhver bare lige kan gøre;

- Kapivarer har meget store tænder og kan bide kraftigt. Så det er ikke noget, man bare lige gør. Tværtimod. Det er heller ikke alle dyrepassere her i parken, der kan gøre det, fordi kapivarerne ikke kender alle lige godt. Så det er kun os faste dyrepassere ved det anlæg, der har daglig gang hos dyrene, der øver tillid og nærkontakt med dem.

Du kan opleve kapivarerne ved det sydamerikanske område ved P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.    

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.