Åbent i dag: 09.30-19
Hyppig, grundig håndvask og brug af handsker - som her ved tjek af en nyfødt kamel - er normal procedure i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.

Dyrene og COVID-19

26. marts 2020
Efter COVID-19 har overtaget dagsordenen i verden, har flere gæster spurgt til sygdommens indvirkning på dyr. Læs her hvad GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge siger.

Kan dyr blive smittet? Og skal man passe bedre på dyrene både i parken og ens egne kæledyr i denne tid?
Flere gæster har i den seneste tid spurgt GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA om Corona virus indvirkning på dyr. Ifølge parkens dyrlæge er der dog ikke stor bekymring i forhold til dyrebestanden i parken. 

- Med den viden vi har lige nu om COVID-19, er vi ikke så nervøse for, at vores dyr risikerer at blive smittet. For det første har vi altid en høj sundhedsstandard og god hygiejne i parken, og vi er jo som sådan ikke i nærkontakt med dyrene. De fleste holder vi helt automatisk mere end to meters afstand til, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Stærk hygiejne er hverdag
Ifølge Sundhedsstyrelsen er det netop god hygiejne og undgå nærkontakt, der skal være med til at bremse smitten. Og fokus på god hygiejne sidder på rygraden hos parkens personale.

- I alt hvad vi gør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA tænker vi på hygiejne og smittebeskyttelse. Det gælder både smitte fra dyr til mennesker, fra mennesker til dyr og dyr imellem. Smittebeskyttelse er essentielt i parken, så vi fortsat kan opretholde vores høje sundhedsstatus. Derfor er vi vant til blandt andet hyppig håndvask og brug af handsker og masker, når det er nødvendigt. Vi har altid særlige forholdsregler hos vores primatgrupper, som kan være mere modtagelige for smitte fra mennesker. Og den tilgang til arbejdet vil fortsætte – også når COVID-19 ebber ud, siger dyrlægen.  

Ingen dyr er påvist smittede
Historierne om COVID-19 hos dyr begyndte, da medierne skrev om en hund, der var smittet i Kina. Det viste sig efterfølgende, at hunden rent teknisk ikke var smittet.

- Hunden udviklede ikke antistoffer i blodet, hvilket viser at dens immunforsvar ikke reagerede på virus som en sygdom. Hundens ejer var dog smittet med Corona virus, og forskerne fandt derfor virus i hundens næsehule, fordi hund og ejer var så tætte. Så COVID-19 er endnu ikke påvist hos dyr, siger dyrlægen og tilføjer:
 
- Dermed ikke sagt at der generelt ikke kan opstå smitte fra mennesker til dyr og omvendt, for det kan man ikke udelukke pt. COVID-19 undersøges af forskere i hele verden og det er virkelig interessant, så meget vi lærer dag for dag. Forskere har fundet COVID-19s ”fætter” hos flagermus, men mener lige nu ikke, at den er gået direkte til mennesker derfra. I stedet har den med al sandsynlighed været igennem skældyr, hvor den har ændret sig en smule og dermed blevet i stand til at smitte mennesker. 

Generelt er dyrlægens råd, at man skal overholde myndighedernes anbefalinger og hygiejnerådene, der skal hjælpe med at bremse smitten:

- Der er ingen dokumentation lige nu for, at hunde og katte kan blive syge med COVID-19, så der er ikke grund til at gå i panik, hvis Fido derhjemme hænger lidt med hovedet. Men man skal nok afholde sig fra at klappe fremmede hunde på vejen lige nu, da viruspartikler fra ejer måske kan overleve på hundens pels i nogle timer.   

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.