Åbent i dag: 10-17

Dværgflodhestene er lukket sammen

15. december 2020
Efter i årevis at have gået hver for sig og kun være sammen i brunstperioder går dværgflodhestene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nu sammen. Hele tiden.

Hvis det kan fungere andre steder, så skal det også kunne her. Med en god portion tålmodighed og tro på succes er det lykkedes dyrepasserne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA at lukke parkens dværgflodheste, hunnen Berta og hannen Micro Chip, sammen, så de nu går fast i samme anlæg.

- Vi har i årevis oplevet, at dværgflodhestene kun kunne lukkes sammen, når hunnen var i brunst. Berta sendte signaler, der viste hun var i brunst. Micro Chip reagerede på dem, og så kunne dyrepasserne lukke dem sammen, så de kunne parre sig. Men det foregik altid under overvågning og kun i nogle få timer. For når hun ikke gad ham mere, blev hun aggressiv, og derfor skulle de skilles ad, så hannen ikke kom til skade, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Derfor har vi naturligvis også være påpasselige med at lukke dem sammen for at passe godt på dyrene. Men nu lader det til, at de godt kan gå sammen. Også uden overvågning. 

Sammen hver for sig
De to dværgflodheste går ikke klos op ad hinanden, men ifølge biologen har de fundet en måde at være sammen – hver for sig:

- De deler nu anlæg både inde i stalden og ude i anlægget, og der er god plads til, at de ikke behøver at stå lige ved siden af hinanden. De kan opsøge hinanden, hvis de vil. Og de kan også få ro, hvis de vil, siger han.

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er dværgflodhestenes anlæg indrettet med to adskilte områder, så de to dyr kunne gå hver for sig i eget anlæg. Anlæggene var adskilt af en sti, hvor gæster kan gå.
Hvis de gode takter fortsætter, er det planen på sigt at koble de to store udendørs anlæg sammen med en passage, så dyrene kan dele hele området og få endnu mere plads at bevæge sig rundt på.

Ingen tydelig forklaring
I flere zoos rundt omkring i Europa er der også dværgflodheste, som godt har kunnet gå sammen gennem flere år, mens det i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har været med risiko for sammenstød, hvis dyrene blev lukket sammen.
Fordi det var muligt andre steder, har dyrepasserne arbejdet efter, at det også skulle være muligt i Givskud.
Det er det så nu. Men ifølge biologen er der ikke en entydig forklaring på ændringen i dyrenes adfærd.

- Det er individuelt, hvem der matcher hos flodhestene. Og vores har bare ikke været et match i mange år, hvilket ikke er overraskende, for generelt er dværgflodheste solitære dyr, der mest lever alene i naturen, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Men vi ved ikke, hvorfor de accepterer det nu. Om hunnen synes bedre om hannen, eller om hun bare ikke gider at jage ham mere, fordi hun er ved at være oppe i årene. Alt i alt er det rigtig positivt, at de nu går sammen. De får også hver især mere plads at bevæge sig på når anlæggene slås sammen. Det hele kan være med til at give dyrene nogle flere positive input og stimuli og dermed være med til at højne deres trivsel. Og det er essentielt her i parken.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.