Åbent i dag: 09.30-19

Dværgflodhest trænes til tandbehandling

25. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgflodhest Micro Chip døjer med skæve tænder, der kræver slibning. For at lette processen forsøger dyrepasseren at træne dværgflodhesten til at få ordnet tænder.  

Dværgflodhestes tænder vokser hele livet. Normalt er de ganske gode til selv at slide dem løbende. Men GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgflodhest Micro Chip skal til tider have en hjælpende hånd, fordi han døjer med et skævt bid. Så fra tid til anden har dyrepasserne og dyrlægen slebet flere af hans tænder ned, så de ikke generede ham.
Tandslibningen kræver, at dværgflodhesten bliver bedøvet, så GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs personale kan komme til ham og ordne tænderne.
Men behovet for bedøvelse ændrer sig måske snart. Dyrepasser Karsten Jensen er nemlig begyndt at træne dværgflodhesten til selv at åbne munden:

- Målet med den nye træning er, at bedøvelse måske helt kan undgås, når tænderne skal ordnes. Generelt vil vi helst undgå at bedøve dyr, men i nogle tilfælde er det nødvendigt, både af hensyn til os og af hensyn til dyret. Men i dette tilfælde vil vi faktisk godt kunne ordne tænder, uden at det gør ondt på Micro Chip. Så jeg håber, at træningen vil give pote, siger Karsten Jensen.   

Træning i små skridt
Træningen foregår på den måde, at når Karsten Jensen spreder pege- og tommelfinger, signalerer han til Micro Chip, at han skal åbne munden. Når han gør det, får han godbidder – og det er han rigtig god til.

Næste skridt er, at Micro Chip skal lære at lægge hovedet ud på en lem, der kan klappes ned på en af siderne i staldboksen. Så kan dværgflodhesten stå inde i sin boks og hvile hovedet på lemmen – og håbet er så, at det vil han også kunne gøre, når tænderne skal ordnes.

-  I første omgang skulle han lære at gabe op, og det har han lært. Nu skal han vænnes til at lægge hovedet ud på pladen. Og så skal han acceptere, at jeg rører ved hans tænder, fortæller Karsten Jensen og tilføjer:

- Han er vant til ret tæt kontakt med os, for eksempel smører vi ham ind i babyolie om vinteren, fordi han får tør hud. Så jeg forventer, at han sagtens kan lære at lægge hovedet ud. Så er spørgsmålet bare, hvad han siger til, at vi rører ved hans tænder. Men vi tager det i Micro Chips tempo, så han ikke bliver stresset.

Indtil videre er det kun GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs han-dværgflodhest, som Karsten Jensen træner med. Om det også bliver nødvendigt med hunnen, er endnu uvist.

   

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.