lukket

Dværgflodhest nyder morgenrutine

09. december 2021
Dyrepasserens morgenrutine hos dværgflodhesten Micro Chip er både noget, dyret nyder, og samtidig et vigtigt redskab til dagligt management og til at sikre sundhed og trivsel.

Har du snacks?
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgflodhest Micro Chip kommer gerne ind, når dyrepasser Tina Frisk kommer til stalden om morgenen. For hun har nemlig vænnet ham til, at der er snacks, når han kommer ind i stalden.

- Han elsker disse træningskiks. Lige så snart han hører min bil ankomme til stalden, går han fra udeanlægget og ind i stalden. Og så stiller han sig klar til at få kastet kiks ind i munden med gabet helt åbent, fortæller den faste dyrepasser hos dværgflodhestene.

Kan tilse dyrene dagligt
For dyrepasseren er morgenrutinen med snacks et vigtigt arbejdsredskab. Først og fremmest giver det hende mulighed for at tilse dyrene tæt på.

- Vi går ikke rundt inde ved dværgflodheste, og derfor kommer jeg ikke så ofte tæt på til at kunne holde øje med for eksempel skrammer og til at vurdere andre sundhedsmæssige ting, som er vigtige at være opmærksomme på. Men det kan jeg på denne måde, fortæller dyrepasseren og tilføjer:

- Derudover giver det mig mulighed for at kigge ind i munden på dyrene og tjekke deres tænder både fortil og bagerst, fordi de gaber helt op, så jeg kan kaste kiks til dem. Vores dværgflodhest Micro Chip har en skæv tand, der vokser forkert op, og derfor slider han den ikke som normalt. Den tand skal vi holde godt øje med og file ned en gang imellem for at den ikke vokser op mod overkæben. Og det kan jeg se ved morgenrutinen.

Giver mulighed for at bestemme placering
Udover det sundhedsmæssige aspekt er der en praktisk fordel ved at kunne kalde dyrene ind i stalden om morgenen ved hjælp af træningskiks, fortæller Tina Frisk:

- Tidligere har dværgflodhestene været lukket inde i stalden om natten, men nu står døren til stalden åben hele tiden, så Micro Chip  kan selv vælge, om han vil være inde eller ude. Det betyder, at jeg skal kunne styre dyrene derhen, hvor jeg gerne vil, hvis jeg enten skal rengøre i udeanlægget eller inde i stalden. Så når jeg kalder ind om morgenen, kan jeg lukke døren ud til udeanlægget, så jeg kan gøre rent, inden dyrene kommer ud igen.    

Endelig er rutinen en hjælp, hvis dyrene skal have besøg af dyrlægen.

- Hvis vi for eksempel skal indfange Micro Chip, fordi han skal have ordnet tænder, er det en hjælp, at han bare kommer ind om morgenen. Så skal vi ikke bøvle med at lokke ham ind. Så han nyder rutinen, og for os letter det arbejdet. Ren win-win, siger dyrepasseren.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Horn og gevir til gavn for dyrene
27. november 2023
Naturen er smart indrettet, og ofte har dyr udviklet sig ud fra, hvad der er praktisk. Striber og pletter som camouflage…
Pingviner er forsvundet
22. november 2023
Havfænomenet El Niño, en ændring i Humboldtstrømmen og fugleinfluenza har sat bestanden af humboldtp…
Succeshistorien om Bayan og de genudsatte przewalskiheste
21. november 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs mission handler ikke kun om at fremvise dyr for gæster, men spænder også over for…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.