Åbent i dag: 10-17

Desværre ingen flamingounger

04. september 2018
For første gang i årevis lagde flamingoerne i GIVSKUD ZOO æg denne sommer – formentlig på grund af ekstra varme måneder. Men desværre er det ikke lykkedes at få unger ud af æggene.

Det er præcis 20 år siden, at der sidst var unger hos de chilenske flamingoer i GIVSKUD ZOO. Så det var med begejstring og spænding, da dyrepasserne opdagede, at der var æg i flere reder i anlægget.

- Den chilenske flamingo er ikke truet, og der er ganske mange af dem i de zoologiske haver, men det er altid godt, når dyr får lov til at udføre deres naturlige adfærd. Så det var virkelig en positiv overraskelse for os, fordi det er så mange år siden, at vi sidst fik unger, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Men desværre kom der ingen unger.

- Vi kunne jo godt regne ud, at jo længere hen i august, vi kom, des mere svandt håbet om unger. Så der er en vis sandsynlighed for, at æggene ikke har været befrugtede.  Det er noget, vi skal have undersøgt, når fuglene mister interessen for æggene., siger Kim Skalborg Simonsen. 

Varmen kan være et bud
Der er ikke en entydig forklaring på, hvorfor flamingoerne lagde æg netop denne sommer. Men den varme og tørre sommer kunne være et bud:

- En britisk zoo med andesflamingoer havde ikke oplevet æg siden 2003 Men ligesom hos os lagde flamingoerne for første gang i lang tid æg denne sommer. Og de tillægger den varme sommer stor betydning for, at det lykkedes, fortæller Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Hos vores kolleger i København Zoo er den forklaring dog ikke helt godtaget, fordi de også har flamingoer, og hos dem har dem varme sommer ikke betydet et ægge-boom – tværtimod har de fået færre æg end de plejer. Så det er svært at give et entydigt svar. Men varmen er nok det mest sandsynlige bud.

Håbet er lille – men lever
Der er fortsat æg i anlægget i GIVSKUD ZOO, men håbet om, at der kommer unger ud af dem, er ikke stort.

- Æggene har ligget så længe, så selv om der blev lagt et ekstra æg lidt senere på sommeren, er det svært at forestille sig at der skulle komme unger nu. Men det har været dejligt at se flamingoerne bygge reder og passe æggene, lige efter bogen. Selv om det er 20 år siden, der sidst kom unger, siger Kim Skalborg Simonsen.

Det er planen, at æggenes skaller nu skal undersøges for at se, om de rent faktisk var befrugtede. I så fald burde det ikke være umuligt, at der igen kan komme nye æg – og måske flamingokyllinger – i GIVSKUD ZOO. 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.