Åbent i dag: 09.30-19

Den røde panda med vintersko

13. februar 2023
Her i vinterferien kan gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA gå på opdagelse i små særudstillinger med skind og kranier. Blandt andet kan man høre om de røde pandaers værn mod kulde.

Hver dag i vinterferien er der små udstillinger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, hvor gæster kan se og mærke på forskellige skind og kranier – og blandt andet høre mere om hvordan dyr kan holde varmen i vinterkulden.

Et af de mere bemærkelsesværdige skind kommer fra arten rød panda. Det kan man opleve i Zebrasalen bag Jacobs Spisehus. Skindet har den karakteristiske rødbrune farve, og man kan også se poterne.

- En, af de ting, der gør den røde panda særlig og giver den vinterbeskyttelse er, at den nærmest går rundt med små vintersko, fortæller biolog og formidler i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Cindy Sørensen, og tilføjer:

- Pandaen stammer fra de østlige Himalayabjerge, hvor den lever i op til over 4.000 meters højde, så der kan godt blive rigtig koldt. Som værn mod kulden har den røde panda derfor en tyk pels, som isolerer og holder dyret varmt. Og så har den en meget tæt pels på poterne og mellem trædepuderne, som både beskytter mod kulden og giver et bedre fodfæste, når den klatrer rundt på kolde, våde grene.

Udstillingen, hvor du kan se og mærke på det røde panda-skind er åben til og med søndag den 19. februar – hver dag fra kl. 10.45 til kl. 15.45.
 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.