lukket

De store hjælper stadig de små

15. april 2019
Når kæmpeodderne bliver fodret, får ungerne stadig en hjælpende hånd fra de store til at samle fisk. Men det varer dog ikke ved.

Det er fodringstid, og dyrepasser Francois Lemonnier kaster fisk over glasruden ind til de sydamerikanske kæmpeodderes store udeanlæg i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
Alle de store er der; far Saro, mor Frieda, de to år gamle unger Coco, Orimar og Isolda. Og længere væk i anlægget sidder de små unger, som nu er fem en halv måned gamle; Rio, Salvador, Samba og Brazilia.

- Ungerne kommer nogle gange selv og tager fisk. Men de får dog også en hjælpende hånd af og til, fortæller deres faste dyrepasser Francois Lemonnier.

Søskende hjælper, mor og far æder
Det er dog ikke alle fem store kæmpeoddere, der er lige villige til at dele deres fisk med de små, fortæller dyrepasseren:

- Mor og far spiser det, de vil. Ikke fordi de er ligeglade med ungerne, men i naturen er det vigtigt, at forældrene spiser og er stærke, så der er nogle til at beskytte flokken mod rovdyr som anacondaer, jaguarer også videre. Ellers risikerer ungerne jo alligevel at dø. Men storebrødrene Coco og Orimar og storesøster Isolda er alle flinke til at samle fisk op og løbe hen til de små unger med dem. 

Og det er ikke usædvanligt;

- Normalt hjælper hele kæmpeodderfamilien med opdragelse af små unger. Når de er nyfødte er det mest mor, der tager styringen. Men når ungerne skal lære at spise, svømme og jage træder de store søskende også til og hjælper, forklarer Francois Lemonnier.

Skal snart i gang med træning
Indtil videre er det en luksus for odderungerne, at deres store søskende hjælper med at hente fisk til dem. Det varer dog ikke længe endnu, for så skal de trænes til selv at skaffe fisk, siger dyrepasseren:

- Ungerne skal lære både at hente og forsvare deres fisk. Så det kommer vi til at se her over resten af foråret.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Nordiske dyrlæger deler erfaringer
21. februar 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har netop været vært for en konference for dyrlæger fra hele Norden. Formålet…
Sådan hjælper du dyr om vinteren
14. februar 2024
Der er flere ting, du kan gøre hjemme i haven for at hjælpe danske fugle, insekter og smådyr med at klare…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.