Åbent i dag: 09.30-19

De nysgerrige pingviner

18. august 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrepassere bruger forskellige metoder til berigelse af parkens humboldtpingviner, som kan være utrolig nysgerrige.

Dyrepasser Maja Lassen sender en stribe sæbebobler ud over pingvinanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Straks ræser humboldtpingvinerne rundt i vandet i forsøget på at indhente de blanke bobler. Det er ikke helt let at nå boblerne, før de popper igen. Men så kommer der en ny stribe bobler, som de kan springe afsted efter.

- Reaktionen er helt forventelig; pingvinerne er utrolig nysgerrige og opsøgende. De undersøger alt muligt og kan være meget legesyge. Og det behøver ikke engang at have med mad og godbidder at gøre ligesom hos flere andre arter – de kommer bare, når de synes, at noget er spændende, fortæller dyrepasser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Maja Lassen. 

Bobler, bolde og ringe
Udover sæbeboblerne har dyrepasserne også før brugt bolde som berigelse for humboldtpingvinerne. Her smed dyrepasserne en masse små bolde i vandet, som pingvinerne så skubbede rundt med.

- Det ser rigtig sjovt ud, når de undersøger de ting, vi kommer med, siger dyrepasseren og tilføjer:

- Vi overvejer også at anskaffe nogle ringe, som kan falde til bunds i det store bassin, og så kan pingvinerne dykke ned efter dem og samle dem op.

Nysgerrige på alt og alle
Udover at være nysgerrig på de forskellige former for berigelse er humboldtpingvinerne også meget nysgerrige på mennesker, så når dyrepasserne går ind i anlægget, kommer pingvinerne ofte helt tæt på.

- Vi vasker for eksempel jævnligt ruder i anlægget, så publikum kan se ind i vandet. Og når vi går det, kommer pingvinerne gerne helt hen og svømmer op ad os og napper os, fordi de lige skal se, hvad vi er for nogen, smiler Maja Lassen.

Mød de nysgerrige pingviner i Europas største pingvinanlæg ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.