Åbent i dag: 10-17

Danmarks første brillebjørneunge skal navngives

22. juni 2021
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs brillebjørneunge er en lille han, og det er nu muligt at opleve ungen ude i parkens store bjørneanlæg. Nu, hvor kønnet er kendt, kan ungen få et navn.

Danmarks første brillebjørneunge nogensinde blev født den 8. februar 2021 i GIVSKUD ZOO - ZOTOOPIA. I de første måneder efter fødslen lod dyrepasserne moren Nazca tage sig af ungen. Men nu er den blevet tilset af parkens personale, som har konstateret, at det er en han. 

- Det gik faktisk som ventet. Allerede ret tidligt efter fødslen fik vi et glimt på kameraet, der var opsat i redekassen, så vi fik tidligt en formodning om, at ungen var en han. Men billeder kan jo snyde, så vi har ikke endeligt kunne konkludere, at det var en han - før nu, fortæller GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs direktør, Richard Østerballe.

Kan endelig opleves i anlægget
Det er nu også muligt for gæster at møde den lille bjørn og mor Nazca i parkens store brillebjørneanlæg. Det har taget lidt tid at få dem introduceret for anlægget, fordi både mor og unge skal være trygge ved det, og samtidig er der meget nyt at lære for den lille bjørn. 

- Både mor og unge har lidt nervøse til at begynde med, hvilket er helt naturligt, men nu kommer de ud dagligt, og ungen både bader og kravler helt til tops i træstammerne i anlægget, smiler direktøren og tilføjer:

- Dog skal vi pointere, at som alt her i parken foregår bjørneungens tilpasning til anlægget på dyrenes præmisser. Så lige for tiden står porten til stalden åben hele dagen, så bjørnene selv kan gå ind, når de vil. Derfor kan vi ikke garantere, at vores gæster kan se ungen hele tiden, hvis bjørnene er inde i stalden for at få en lur. Men så må man selvfølgelig prøve at kigge forbi lidt senere. 

Skal navngives af JyskFynske Mediers læsere
Da kønnet nu er fastslået, og ungen endelig kan opleves af gæster, kan den også blive navngivet. Det bliver sponsoren på brillebjørneanlægget, JyskFynske Medier, der får æren af det. Eller rettere sagt deres læsere og brugere. Det bliver nemlig udlagt til dem at komme med bud på, hvad brillebjørneungen skal hedde. Afstemningen foregår via www.vafo.dk

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.