Åbent i dag: 10-17

COVID-19 rammer Afrikas vilde dyr

18. maj 2020
Den verdensomspændende pandemi har nu fået konsekvenser for Afrikas vilde dyreliv, som i stigende grad udsættes for krybskytteri.

Tab af arbejdspladser, manglende mad og ingen turister. Ligesom andre steder verden over har corona-pandemien ramt Afrika meget hårdt. Og situationen er nu så kritisk, at det rammer truede arter i blandt andet Sydafrika. Internationale medier skriver om, hvordan krybskytteriet er steget, siden de sydafrikanske myndigheder lukkede landet ned for at stoppe smittespredning af COVID-19.

- Det er desværre forventeligt, men selvfølgelig frygteligt, at sygdommen nu får den indvirkning på naturen i Afrika. Mange arter er i forvejen truede, og nedlukningen gør situationen endnu værre, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Turister mangler som beskyttelse

Når det kommer til krybskytteri har turister en præventiv effekt, fordi de kriminelle ikke vil opdages. Samtidig er indtægten fra turister en kæmpe industri, der er med til at finansiere beskyttelse af vilde dyr i afrikanske nationalparker og på private ranches.
Men nu hvor smitterestriktioner samt nedlukninger af lande og grænser, har lukket for turisternes besøg, er der ikke penge til at betale turguides og rangers for at passe på dyrene. Og ingen turister til at opdage noget. Så krybskytter får nærmest frit spil til at skyde næsehorn for horn og elefanter for stødtænder.

- Det er en alvorlig situation nu, og man kan frygte, at endnu flere truede dyr må lade livet, hvis ikke nedlukningen snart får en ende, siger Kim Skalborg Simonsen.

På jagt efter kødet
Udover jagten på ikoniske dyr, der både fungerer som trofæer, og som bruges til traditionel asiatisk medicin, frygter eksperter, at nedlukningen og den økonomiske krise vil sætte gang i jagten på såkaldt bushmeat.
Masser af mennesker har nemlig mistet deres arbejde og indtægtskilde på grund af COVID-19 og nedlukning af lande. Så de kan ikke længere købe mad, og børnene får ikke længere et måltid mad i skolen, fordi den er lukket.  Derfor er frygten nu, at nogle vil ty til mere desperate midler for at overleve – og det er jagt på kød fra dyrene, såkaldt bushmeat.

- Det er en tragisk situation. Mange mennesker er desperate, og for dem er bushmeat den eneste måde at overleve og som tingene er nu, er det svært at bebrejde dem. Derfor er det essentielt, at regeringer og NGO’er hjælper til for at modvirke krisen, da det rammer det truede dyreliv så hårdt. Og så gælder det om – set fra naturens side – at der skal gang i turismen igen, lyder det fra biologen.

Organisationen World Travel & Tourism Council vurderer ifølge DR Nyheder, at 7,6 millioner mennesker kan miste deres job alene i den afrikanske turistbranche.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Endnu en edderkopabe er født
09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.
Børneshow: Beat og Brøl i Dinosaurland
06. juni 2023
Dinosaurglade børn kan glæde sig til et underholdende musikalsk show i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor k…
Odderunger fylder tre uger
05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og sm&…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.