Åbent i dag: 10-17

Chimpanser fra GIVSKUD ZOO har fået unger

07. december 2017
Ikke længe efter fødslen sendte dyrepasserne i Taronga Zoo et billede af den lille nye chimpanseunge til dyrepasser i GIVSKUD ZOO, Jette Nørgaard.Selvom chimpanserne rykkede ud af GIVSKUD ZOO for et par år siden, følger parkens ansatte stadig med i deres liv. Og det vakte stor glæde hos deres tidligere dyrepasser, at en af dem netop har fået en unge.

- Årh, jeg blev simpelthen så glad, da jeg hørte, at Ceres har fået en unge, fortæller dyrepasser Jette Nørgaard.

I 12 år passede hun chimpanserne i GIVSKUD ZOO. Og selvom chimpanseanlægget blev lukket, og dyrene blev sendt til andre zoologiske haver, blandt andet i Australien og København, følger Jette Nørgaard stadig med i deres liv.

- Man får jo et specielt forhold til de dyr, man passer. Og især aber fordi de har så meget personlighed. Så jeg holder kontakt med de dyrepassere, der nu tager sig af chimpanserne herfra.

En vigtig fødsel
Det var netop dyrepassere fra Taronga Zoo i Sydney, Australien, der fortalte Jette Nørgaard om fødslen af den lille chimpanseunge.

- Vi har en facebookgruppe, hvor de fortæller nyheder om dyrene. Så det er bare rigtig dejligt at kunne følge med i.

Fødslen er særdeles vigtig for arten, fordi chimpanser er truede. Så det er en stor nyhed, der også er omtalt på flere internationale medier blandt andet National Geografic. Deres artikel og flere billeder af den nyfødte findes her: http://www.nationalgeographic.com.au/australia/new-chimp-born-at-taronga-zoo.aspx 

God mor og god moster
Moren til ungen, Ceres, blev født i GIVSKUD ZOO. Hun har også selv fået en unge i GIVSKUD ZOO, hvilket hun klarede flot. Så Jette Nørgaard er sikker på, at hun tager sig godt af den nyfødte unge. Det er også meldingerne fra Australien. Og også Ceres' lillesøster Naomi hjælper til.

- Taronga Zoo er ikke sikre på kønnet endnu, fordi Ceres holder ungen så tæt på sig. Og hvis dyrepasserne forsøger at kigge, sætter Naomi sig i vejen og spærrer for udsynet for at hjælpe med at beskytte ungen. Så det er rigtig fint, siger Jette Nørgaard og tilføjer, at de tror, den lille unge er en hun.

Vil gerne på besøg 
Ceres og Naomi rykkede fra GIVSKUD ZOO til Taronga Zoo for et par år siden. Jette Nørgaard fulgte dem på rejsen hele vejen til den anden side af kloden for at sikre, at de ankom i fin stil. Og hun har fulgt dem lige siden.

- De har rigtig fine forhold, og det er professionelle folk, der tager sig af dem. Chimpanserne er meget sociale, og der er mange i Taronga Zoo, så det er godt for Ceres og Naomi. Og så er de er kommet ind i en velfungerende gruppe, hvor de trives. Ceres havde godt nok en lidt svær start, men hun fandt sin plads. Og nu, hvor hun har fået unge, vil hun stige i hierarkiet.

Jette Nørgaard håber, at hun en dag kan tage ned og besøge Naomi, Ceres og den lille unge.
- Det vil jeg rigtig gerne. Jeg savner jo at passe dem. Men heldigvis ved jeg, at de har det godt.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.