Åbent i dag: 09.30-19

Camouflage hos løveungerne

19. februar 2018
Når man ser pletter hos store kattedyr, tænker man umiddelbart ikke på en løve. Men faktisk fødes løveunger med pletter, der skal virke som camouflage.

De tre hanløver, der blev født julenat i GIVSKUD ZOO, har på de første par måneder vokset sig ganske store. Men deres pels er stadig, som da de blev født; fyldt med pletter og aftegninger.

- Det ses hos alle løveunger. I naturen fødes løveungerne i skjul og væk fra flokken, og moren efterlader dem alene, for eksempel når hun skal jage. Her er de meget sårbare og udsatte, og de kan blive dræbt af andre løver uden for flokken, af hyæner eller sågar bøfler.  Så ungernes pels skal fungere som camouflage, så de kan trykke sig i højt græs og gemme sig, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Også pletter hos de store
Pletterne blegner og forsvinder, efterhånden som løverne vokser sig større.

- Cirka seks til otte uger efter fødslen tager hunløven ungerne med tilbage til flokken. Og langsomt, som de vokser sig større, har de mindre brug for pletterne, og pletterne forsvinder derfor med tiden, fortæller Kim Skalborg Simonsen. 

Ifølge biologen forsvinder pletterne dog ikke helt. For eksempel hvis løverne ligger i solen, og lyset rammer dem på en bestemt måde, kan man ane, at der er pletter i pelsen.

- Pletterne er mest tydelige på maven og benene hos de store løver. Fordi hannens manke går helt ned på maven, er pletterne mest tydelige hos hunnerne. Men man skal kigge godt efter for at se dem.   
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.