Åbent i dag: 09.30-19

Bytte, bytte zebra

30. juni 2017
For at sikre optimal avl har GIVSKUD ZOO netop byttet zebra med Jyllands Park Zoo. Ind- og udflytningen var en tidskrævende opgave, men det hele gik rigtig fint.

Hestetransporten er bakket helt op til stalddøren, og bagsmækken er åbnet, så GIVSKUD ZOOs nye zebra selv kan gå ind i stalden. Rundt om står personale med trykplader - både for at beskytte sig selv og for at sikre, at zebraen går den rette vej.

- Det gik fint med indflytningen. Det er altid nemmest at få dyr til at gå ud af en trailer frem for ind i den. Så nu er den nye zebra i boksen i stalden, så den lige kan få lidt ro, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen. 

Udflytning  lidt mere omstændelig
Mens det gik nemt med indflytningen, er udflytningen er lidt mere krævende opgave. 


- Det er svært at få zebraer til frivilligt at gå ind i en transportvogn, men det kan lade sig gøre. Men da zebraen skal ud af en stald, der ligger midt i parken, hvor vi har masser af gæster, vælger vi ikke at tage nogen chancer og risikere, at den vil blive skræmt og stikke af. Derfor vælger vi at bedøve ham og løfte ham ud, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Bedøvelsen står dyrlægen for. Og da zebraen sover, bliver den lagt på et bærestykke og båret ud i hestetransporten. Her får den en ny sprøjte, så den kan vågne igen, før turen går mod Jyllands Park Zoo i Videbæk.

Skal sikre avlen
Den nye zebrahingst, som nu er kommet til GIVSKUD ZOO, skal lige vænne sig til de nye omgivelser. Og derefter skal han introduceres for resten af flokken.

- Nu ser vi lige, hvordan den falder til, men håbet er, at den snart kan møde hopperne og komme med up på savannen, måske allerede i denne uge, siger Kim Skalborg Simonsen.

Planen med den nye zebra er, at han skal være avlshingst i parken.

- De zoologiske haver arbejder sammen på tværs for at sikre optimal avl, så vi får stærke gener og undgår indavl. Her i GIVSKUD ZOO er vi stambogsførere for de manløse zebraer, hvilket vil sige, at det er os der beslutter, hvilke zebraer der skal yngle og med hvem. Derfor ved vi, at denne hingst er et godt match for vores hopper, siger Kim Skalborg Simonsen.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.