Åbent i dag: 10-17

Bytte bytte næsehorn

01. september 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har nu sagt farvel til sin næsehornshan gennem mange år, Otzee. I stedet har parken budt velkommen til en ny han ved navn Gus.

Tirsdag var det store flyttedag ved næsehornstalden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens han-næsehorn gennem de seneste mange år skulle rykke ud af parken for at give plads til en ny han.

- Vi har været utrolig glade for vores han Otzee, og han har været nem at arbejde med for dyrepasserne. Men desværre har det vist sig, at han trods sin gode alder til at få afkom, endnu ikke har fået unger. Og undersøgelser af hans sæd har vist, at han desværre ikke bliver i stand til det, forklarer biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Vi har nogle hunner som gerne skulle få nogle unger inden de bliver for gamle. Derfor har vi ønsket at få en ny han til vores gruppe. Og heldigvis er det lykkedes at blive en del af en han-rokade, der betyder, at vi ny får en ny ung han ind. Otzee sender vi i den forbindelse til Safaripark Beekse Bergen i Holland, hvor han skal gå med en anden ikke-ynglende han. Så alt i alt nogle rigtig gode løsninger for os.

En nem ombytning
Selve ind- og udflytningen af næsehornsanlægget forløb som planlagt og gik ganske hurtigt.
I dagene op til flytningen var der sat en transportkasse ind i næsehornsstalden, og så har dyrepasserne trænet Otzee til at gå derind. Så på flyttedagen tog det 30 sekunder, og så var han i kassen, klar til at komme på transportvognen. Det kostede dog lige nogle kræfter hos nogle medarbejdere, da den næsten fem tons tunge kasse inklusive næsehorn skulle bugseres ud med palleløftere. Men det gik.
Med Otzee sikkert pakket i transportkasse var det tid til at få den nye han Gus ud af sin transportkasse.
Den blev med kran løftet ned i slusegangen mellem savannen og det indendørs anlæg ved stalden. Og så blev Gus lukket ud.

- Han har krølle på halen og han er meget opmærksom og påpasselig, mens han undersøger det hele. Men det ville også være mærkeligt, hvis han ikke var det, nu hvor han er landet i fuldstændig fremmede omgivelser. Men vi håber, at det kan hjælpe, at han kan lugte vores hunner, siger Kim Skalborg Simonsen.

Møder hunnerne senere
Den nye han, Gus, er 13 år gammel og kommer fra den hollandske dyrepark Wildlands Adventure Zoo Emmen. Han er ganske ung, men han er kønsmoden, og håbet er nu, at han kan få unger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Vi har fem hunner, hvoraf der er tre kønsmodne og en på vej. Så muligheden for unger er til stede, og vi håber virkelig, at hunnerne vil synes om den nye han, så det kan give pote og unger på sigt, siger biologen.

Kim Skalborg Simonsen tilføjer, at det dog ikke er lige om hjørnet.

- For det første skal vores nye han Gus lige have lov til at vænne sig til de nye omgivelser. Dernæst skal han og hunnerne introduceres for hinanden, og det er en proces, hvor de først møder hinanden gennem tremmer i stalden. Tidligst om et par uger regner vi med at kunne lukke dem helt sammen. Det betyder så også, at det varer noget tid, før vores gæster møder ham. Og for det tredje er næsehorn drægtige i 16 til 18 måneder. Så selvom der er succes fra start, og der hurtigt kommer parringer – hvilket vi selvfølgelig håber, kommer der i hvert fald ikke unger næste sommer. Men så håber vi da, at der kommer året efter, smiler biologen.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Mød medarbejderne – marketingkoordinatoren
29. september 2023
I artikelserien sætter vi fokus på de mange medarbejdere i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, som sørger for planl&#…
Nu er der valgt navne til kæmpeoddere
27. september 2023
Efter en inspirations- og skyd løs fra hoften-runde er navnene til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to kæmpeodderunger…
Børneshow i GIVSKUD ZOO: Kalles Store Trommeshow
26. september 2023
Sæsonen igennem har der været masser af events og shows i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, og det sidste børn…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.