Åbent i dag: 10-17

Brillebjørneunger er kønsbestemt og skal navngives

16. maj 2023
De to brillebjørnetvillinger, der blev født i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA den 1. og 2. februar 2023, er nu kønstjekket, chipmærket og klar til at få navne. 

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs brillebjørnetvillinger, der nu er tre en halv måned gamle, er blevet tilset og chipmærket af parkens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen. 
I samme ombæring tjekkede hun kønnet på de små bjørne, som begge er hanner.  

- Vi havde en formodning om, at det var hanner ud fra, hvad vi har kunnet se på det kamera, der var sat op i redekassen og små kig ind mellem benene, når de bevægede sig ud af redekassen, siger dyrlægen og tilføjer:

- Vi vælger at chipmærke dem nu, fordi de stadig har en størrelse, hvor vores dyrepassere kan holde dem. Det varer ikke længe, før bjørneungerne er så store og livlige, at det bliver svært. Og der var også virkelig liv og skrig i dem, da vi tilså dem, men det er jo ikke så mærkeligt, for de er ikke vant til at blive håndteret. 

Tjekket og mærkningen var dog overstået på et par minutter, og så blev ungerne lukket sammen med deres mor igen. 

Ifølge dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen har det ikke den store betydning, om ungerne er hanner eller hunner; 

- Hos nogle arter, som lever i flokke med en enkelt han og mange hunner, ser vi naturligvis helst flest fødsler af hunner. Brillebjørne lever sammen som par, en han og en hun, og derfor skal der gerne fødes lige mange af hver. 

Kan snart opleves ude 
Brillebjørneungerne er så småt begyndt at komme ud af stalden, og derfor kan GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs gæster måske være heldige at få et glimt af de små bjørne fremover. 

- Vores dyrepassere er begyndt at træne mor og unger til at komme ud sammen i anlægget. Det hele foregår selvfølgelig i dyrenes tempo, men når mor og unger er helt klar, vil vores gæster kunne se dem. Og over sommeren regner vi med en masse aktivitetet i anlægget, efterhånden som ungerne bliver større og tumler rundt med hinanden, siger dyrlægen. 

Skal have navne
Da kønnet på de to bjørneunger nu er fastslået, kan de også få navne. Det bliver sponsoren på brillebjørneanlægget, JFM, der får æren af det.
Eller rettere sagt JFM´s læsere og brugere. Det bliver nemlig udlagt til dem at komme med forslag på, hvad brillebjørneungerne skal hedde.

Først kan man komme med bud på navne. Det skal gerne være navne, som passer med brillebjørnes naturlige leveområde i Sydamerika.
Derefter vælger GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA nogle af buddene ud til en afstemning.
Og så kan alle deltage i en afstemning om, hvad de endelige navne skal være.   

Navneforslag til brillebjørnetvillingerne kan indsendes hos JFM her  

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Velkommen til hangiraffen Safi
20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.

25 år som dyrepasser - tillykke
19. september 2023
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Jette Nørgaard, dyrepasser i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, kan…
Brænder brændenælder dyr?
13. september 2023
Kort sagt; ja. Men dyrene er dog nogenlunde godt beskyttet mod de grønne blade. 
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.