Åbent i dag: 10-17

Brillebjørneunger er kønsbestemt og skal navngives

16. maj 2023
De to brillebjørnetvillinger, der blev født i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA den 1. og 2. februar 2023, er nu kønstjekket, chipmærket og klar til at få navne. 

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs brillebjørnetvillinger, der nu er tre en halv måned gamle, er blevet tilset og chipmærket af parkens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen. 
I samme ombæring tjekkede hun kønnet på de små bjørne, som begge er hanner.  

- Vi havde en formodning om, at det var hanner ud fra, hvad vi har kunnet se på det kamera, der var sat op i redekassen og små kig ind mellem benene, når de bevægede sig ud af redekassen, siger dyrlægen og tilføjer:

- Vi vælger at chipmærke dem nu, fordi de stadig har en størrelse, hvor vores dyrepassere kan holde dem. Det varer ikke længe, før bjørneungerne er så store og livlige, at det bliver svært. Og der var også virkelig liv og skrig i dem, da vi tilså dem, men det er jo ikke så mærkeligt, for de er ikke vant til at blive håndteret. 

Tjekket og mærkningen var dog overstået på et par minutter, og så blev ungerne lukket sammen med deres mor igen. 

Ifølge dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen har det ikke den store betydning, om ungerne er hanner eller hunner; 

- Hos nogle arter, som lever i flokke med en enkelt han og mange hunner, ser vi naturligvis helst flest fødsler af hunner. Brillebjørne lever sammen som par, en han og en hun, og derfor skal der gerne fødes lige mange af hver. 

Kan snart opleves ude 
Brillebjørneungerne er så småt begyndt at komme ud af stalden, og derfor kan GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs gæster måske være heldige at få et glimt af de små bjørne fremover. 

- Vores dyrepassere er begyndt at træne mor og unger til at komme ud sammen i anlægget. Det hele foregår selvfølgelig i dyrenes tempo, men når mor og unger er helt klar, vil vores gæster kunne se dem. Og over sommeren regner vi med en masse aktivitetet i anlægget, efterhånden som ungerne bliver større og tumler rundt med hinanden, siger dyrlægen. 

Skal have navne
Da kønnet på de to bjørneunger nu er fastslået, kan de også få navne. Det bliver sponsoren på brillebjørneanlægget, JFM, der får æren af det.
Eller rettere sagt JFM´s læsere og brugere. Det bliver nemlig udlagt til dem at komme med forslag på, hvad brillebjørneungerne skal hedde.

Først kan man komme med bud på navne. Det skal gerne være navne, som passer med brillebjørnes naturlige leveområde i Sydamerika.
Derefter vælger GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA nogle af buddene ud til en afstemning.
Og så kan alle deltage i en afstemning om, hvad de endelige navne skal være.   

Navneforslag til brillebjørnetvillingerne kan indsendes hos JFM her  

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.