Åbent i dag: 09.30-19

Brillebjørnen Uno fylder et år

08. februar 2022
For et år siden blev Danmarks første brillebjørneunge nogensinde født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Ungen, som nu runder et år, trives i bedste velgående.

Uno. Nummer et. Den første.
Navnet passer meget godt. GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs mindste brillebjørn Uno er nemlig også den første af sin art, der nogensinde er født i Danmark. Derfor var fødslen en milepæl både herhjemme og internationalt, fordi Unos forældre er det vigtigste avlspar i det europæiske avlssamarbejde for de sårbare brillebjørne.
Denne efterhånden store bjørn er dermed en vigtig brik i arbejdet med at styrke arten. Og derfor er det også glædeligt, at den unge bjørn, som fylder et år i dag, stortrives.

- Vi har set en rivende udvikling, som har været meget spændende. Fysisk er Uno gået fra at være en lille klump på nogle få hundrede gram ved fødslen til nu at være en stor bjørn på godt 50 kilo. Og mentalt er han gået fra at være forsigtig til at være mere nysgerrig. Og til at være en rigtig legesyg bulderbasse, der gerne afprøver og tester alt i anlægget, fortæller dyrepasser Christina Madsen, som er fast dyrepasser hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørne, og som har fulgt den lille bjørn tæt siden fødslen. 

Har lært rutiner
Ifølge dyrepasseren er Uno også ganske lærenem og har fundet ud at rutinerne. Han ved, når dyrepasseren har små godbidder, når der kommer mad, når det er tid til at gå ind og ud og så videre.

- Meget skyldes, at han imiterer mor og far meget og tænker, ”nå, hvis de gør det, så gør jeg også”. Hvilket jo er fint, for så lærer han også, hvad der fungerer, og hvad der ikke er så godt. Som for eksempel at ramme for tæt på strømtråden i anlægget. Så han bliver opdraget godt, fortæller Christina Madsen. 

En genetisk vigtig unge
På sigt er det meningen, at Uno skal forlade Givskud til fordel for en anden dyrepark.
Forældreparret Nazca og Raymi betragtes nemlig som Europas vigtigste avlspar for brillebjørne i dyreparker og zoologiske haver, og derfor har Uno nogle vigtige gener, som gerne skulle komme i spil i det internationale avlssamarbejde for denne sårbare art.

- Det bliver dog ikke lige med det første, at han skal herfra. Nu skal han lige have lov at have nogle år her sammen med mor og far, og først derefter kan vi se på, hvor han så skal hen, og hvilken mage han skal have. Så med den energi og det gå-på-mod, han har, skal vi nok se en masse udfoldelser fra hans side her i parken i de kommende år, smiler dyrepasseren.  

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.