Åbent i dag: 10-18

Brillebjørnefamilie er samlet

10. februar 2022
Lang tids arbejde med sammenslusning har båret frugt, og det betyder, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørne-avlspar og deres et år gamle unge nu er samlet.

I næsten et helt år har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørneunge Uno gået alene sammen med sin mor Nazca. Men ikke længere. Lang tids arbejde med at sluse mor og unge sammen med ungens far Raymi er nemlig lykkedes, således at de nu alle tre går sammen.

- Da ungen Uno begyndte at nærme sig et år, og de tre bjørne begyndte at vise interesse for hinanden, var det tid til at sætte gang i arbejdet med at lukke dyrene sammen. Og vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det endelig kan lade sig gøre, og at bjørnene trives med det, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørne, Ditte-Mari Sandgreen.

Små skridt fremad
Forældreparret Nazca og Raymi gik sammen, inden Uno kom til verden. Men siden da har de været i adskilt anlæg og staldområde, og Uno har slet ikke været sammen med faren. Så processen med at lukke avlsparret og ungen sammen har været langsom for at tage det i bjørnenes tempo og på deres præmisser. Til at begynde med hilste dyrene på hinanden inde i stalden.

- Vi startede med at sætte et gitter imellem bjørnenes indendørs områder i stalden, så de kunne se og snuse til hinanden. Det gik fint, og alle tre snuste og opholdt sig tæt på hinanden, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Efter noget tid fik hunnen Nazca og hannen Raymi direkte kontakt i stalden uden ungen Uno. Det gik forventeligt, hvor Nazca var meget bestemt og satte Raymi på plads.

Da forældreparret var introduceret, var det tid til at få ungen med, hvilket potentielt kunne gå galt.

- Det var ret spændende, fordi Uno vejer 50 kg og Raymi 140 kg, så der er en stor forskel i størrelse. Men vores mavefornemmelse var god, da Raymi er en meget blid bjørn, og han kun viste rolig interesse for Uno gennem gitteret. Da lågen gik op, hilste Uno og Raymi på hinanden, og det var sådan set det. Så alt i alt en fin opstart i stalden.


Møde ude i anlægget
Efter introduktionen i stalden var det tid til at tage næste skidt i sammenlukningen ved at lade dyrene være i samme anlæg udenfor.

- Her var Nazca igen lidt usikker og satte Raymi på plads ved at løbe lidt efter ham. Det handler dog mest om, at hun skal være tilpas med at have ham tæt på igen, og være sikker på han ikke æder hendes mad. Det er også velkendt fra arten, at hunner reagerer kraftigt, fordi der er stor størrelsesforskel på han og hun. Så hunnen understreger ofte overfor hannen at det er hende, der bestemmer, forklarer dyrlægen.

Men ellers er alt forløbet roligt og uden sammenstød.

 

- Uno er meget sammen med mor ude i anlægget, men indenfor kan han sagtens sidde og spise sammen med far, mens mor sidder et andet sted. Så vi er fortrøstningsfulde og tænker bjørnene stille og roligt nok skal vænne sig endnu mere til hinanden, siger dyrlægen.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Nil-letjeflokken har fået en han
14. juni 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste art, sumpantilopen nil-letje, kan opleves på en af parkens savanner, og nu er det mu…
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.