Åbent i dag: 10-17

Bjørnetvillinger fylder en måned

01. marts 2023
De to brillebjørne, der blev født i begyndelsen af februar, trives, og moren passer godt på dem.

Hvis man klikker ind på GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs hjemmeside, kan man se den nybagte brillebjørnemor Nazca og hendes to unger via et webcam, som er opsat i brillebjørnenes redekasse.
Og man kan ikke mindst høre dem; ungerne larmer nemlig meget. Og det er et godt tegn ifølge dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen;

- Vi ved, at det giver mor og unger de bedste forudsætninger for succes, hvis vi holder ro omkring dem så meget som muligt. Derfor bruger vi bevidst kun overvågningskameraet til at vurdere, hvordan det går i redekassen. Mor er klart den bedste til at passe sine unger, og så længe vi kan høre dem larme, se dem bevæge sig, tage på og vokse, så lader det til, at de trives fint. Og så er der ingen grund til at forstyrre dem.

Gemmer dem væk
Ligesom ved sin første fødsel i GIVSKUD ZOO – ZOTOPIA i februar 2021, hvor ungen Uno kom til verden, viser Nazca sig som en god mor.

- Der er ikke en finger at sætte på hendes yngelpleje. Hun holder dem tæt til sig, lader dem die og ligger for det meste bare og putter med dem, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Nogle gange skal moren lige ud af redekassen for at spise eller besørge. Så kan hun godt finde på at begrave ungerne lidt i den løse træuld, der er strøet ud i redekassen. Det er et helt naturligt instinkt, for hvis hun havde været ude i naturen og var nødt til at forlade ungerne kortvarigt, ville der være risiko for, at de kunne blive fundet af rovdyr. Og så er det jo godt at gemme de små lidt væk.

Hvis de gode takter fortsætter, og der ikke er behov for at gribe ind fra personalets side, vil der ifølge dyrlægen gå flere måneder, før ungerne kan blive tilset, sundhedstjekket og chipmærket;

- Vi har ikke travlt. Ungerne skal have den bedste start på livet, og det får de i fred og ro sammen med mor i redekassen. Men vi glæder os da til, at de bliver så store, at de kan komme ud i vores anlæg, for der bliver sikkert knald på med charme og leg.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Farvel til Richard og velkommen til Rasmus
01. maj 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået ny direktør. Richard Østerballe har overladt stafetten til Rasmus Sebasti…
Nu kan du opleve nil-letjer
30. april 2024
Når man kører på safarituren rundt i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, vil man fremover kunne opleve parkens nyeste…
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.