lukket

Bjørnene kommer

28. marts 2019
Nu er det sikkert og vist; to brillebjørnebrødre kommer til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Efter måneders usikkerhed og venten er det nu helt sikkert; to brillebjørne fra Storbritannien kommer til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. De rejste afsted onsdag og er nu på vej til Givskud.

- Det er en stor lettelse. Det har ikke helt været uden problemer at få de bjørne hentet her til parken, så vi er glade for, at de nu er undervejs, siger parkens biolog Kim Skalborg Simonsen

Rykker ind i helt ny anlæg
Bjørnenes anlæg i GIVSKUD ZOO bliver Europas suverænt største anlæg til brillebjørne. Det bliver anlagt med forskellige områder, som kan åbnes eller afskærmes efterbehov. For eksempel hvis en hun får unger, kan hun få en del af anlægget for sig selv, mens ungerne er små. Bjørnenes stald er også helt nybygget og moderne.

- Vi har indrettet stalden, så dyrenes behov kommer først. Det vil sige muligheder for at holde flere sammen, eller isolere dyr hvis det er nødvendigt. Og med en fuldstændig lydisoleret del til mødre med nyfødte unger. Derudover har vi også prioriteret formidling, så vi kan have gæster og skoleelever med derind, så de kan lære mere om den truede brillebjørn, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Parken kan ikke love, at bjørneanlægget står klart lige præcis på parkens åbningsdag den 13. april 2019. Men der satses på åbning af første del af anlægget i det tidlige forår.

Byggeriet af anlægget fortsætter over sommeren og skal åbnes officielt den 11. august, hvor parken også markerer sit 50 års jubilæum med fest og show i parken.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Nordiske dyrlæger deler erfaringer
21. februar 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har netop været vært for en konference for dyrlæger fra hele Norden. Formålet…
Sådan hjælper du dyr om vinteren
14. februar 2024
Der er flere ting, du kan gøre hjemme i haven for at hjælpe danske fugle, insekter og smådyr med at klare…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.