Åbent i dag: 09.30-19

Bison rykker fra parken

17. marts 2023
En ung bison er rykket ud af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og skal fremover indgå i en flok i Hagenback Tierpark i Hamborg.

Det sker ikke så tit, at bisonokser skal transporteres ind eller ud af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Men det kan dog forekomme, og det gjorde det her i marts, hvor en ung kvie skulle sendes til Hamborg.

- Den unge kvie er født her i parken, og vi har begge hendes forældre i vores flok. I og med at hun så går sammen med sin far, ville det give risiko for indavl på sigt, hvilket vi selvfølgelig vil undgå. Og derfor gav vi andre dyreparker mulighed for at overtage hende, hvilket de gerne ville i Hagenbeck Tierpark, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen. 

En nem og hurtig transport
Transporten ud af anlægget forløb gnidningsfrit. Dagen før transporten blev bisonoksen synet af Fødevarestyrelsen, som godkendte afrejsen. Og på dagen for transporten kørte dyrlægen sammen med en dyrepasser ind på det nordamerikanske område i parken, hvor bisonokserne holder til. Her gav de dyrene gulerødder, og så sendte dyrlægen en bedøvelsespil afsted mod den kvie, der skulle afsted.
Hun faldt hurtigt i søvn, og så kom flere medarbejdere til for at hjælpe med at få bisonoksen løftet op på et bærestykke og ind i transportvognen. Herinde blev den undersøgt at dyrlægen, som også tog blodprøver og gav den unge kvie en indsprøjtning, så hun kunne vågne op igen. Det gjorde hun hurtigt, og det hele var overstået på 20 minutter.

- Resten af flokken var nysgerrige, hvilket man jo godt forstår, fordi det ikke er så tit, at de oplever en transport og at vi arbejder på deres område. Så mens vi løftede bisonkoen ind i transportvognen, sørgede vi også for at holde godt øje med resten af flokken, især tyren, som jo har til opgave at passe på flokken og godt kan finde på at reagere i uvante situationer. Men udover lidt ekstra nysgerrighed, tog de det heldigvis alle stille og roligt, fortæller dyrlægen.

Efter nogle dages falden til i Hagenback blev den nye bison fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA introduceret for flokken. Og det gik rigtig fint, lyder meldingen fra Tyskland.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.