Åbent i dag: 10-17

Beklageligt men naturlig adfærd

14. september 2015
Efter en måneds uproblematisk introduktion af den voksne han Kipenzi tilbage i gorillaflokken i GIVSKUD ZOO, har han forleden udvist en helt naturlig, men meget beklagelig adfærd, idet han meget målrettet overfaldt den 2 årige hanunge Amiri og sårede ham, så det efterfølgende var nødvendigt at aflive ungen. Hændelsen fandt sted uden forudgående varsler og med ret begrænset beskyttende indsats fra moderen til ungen.

Når en fremmed hangorilla overtager en flok, er aflivning af unger under en alder af ca. 4 år meget almindeligt forekommende i naturen. Staben i GIVSKUD ZOO var fuldt ud klar over risikoen, men den indledende adfærd fra Kipenzi, der er vokset op i flokken, indikerede absolut ikke disse hensigter.

Tilbage i flokken er endnu en unge, nemlig den 3 årige Yebah. Han er imidlertid langt mere selvstændig end den anden unge og har ved et par lejligheder endda bidt den 180 kg. tunge Kipenzi i bagdelen. Ydermere har hans mor Chuma været langt mere imødekommende overfor Kipenzi som ny leder af flokken. Der bliver dog holdt nøje øje med adfærden i hele flokke, og alle krydser fingre for, at situationen nu er stabil.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.