Åbent i dag: 10-17

Babyboom hos gemsbokkene

06. september 2023
En af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs stalde er nærmest blevet forvandlet til en ren fødegang. Gemsbokflokken er i de senere uger blevet forøget med hele fem kalve, og yderligere tre er på vej.

- Kender I det puslespil, hvor man skal danne et billede ved at flytte rundt på otte brikker på en plade, hvor der er ni felter, så man kan kun rykke én brik ad gangen? Sådan er det lidt at passe gemsbokke i denne tid, smiler dyrepasser Thomas Kolbæk, der passer gemsbokkene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Årsagen er, at fem hunner allerede har fået unger, og tre flere er på vej, og det kræver logistisk snilde fra dyrepasserens side.

- Nyfødte kalve sendes ikke ud på savannen i den første tid efter fødslen, så de og de nybagte og kommende mødre skal være inde i stalden i separate boksrum eller skiftes til at være i små anlæg i tilknytning til stalden. Da gemsbokke generelt har brug for plads, kan de nemlig ikke være i anlæggene samtidig, for så er der risiko for, at mødrene vil slås, forklarer Thomas Kolbæk og tilføjer:

- Oveni er der den joker, at vi jo også har faren. Den tyr kan godt komme på savannen, men indimellem er han også i baggården, så det giver lige en ekstra brik til puslespillet. Men det lykkes da at få dem rykket rundt mellem bokse og anlæg, så de kan få frisk luft på skift.  

Ny tyr i flokken
I mange år har der ikke været gembokkalve i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Vi har ikke haft en avlshan i parken længe og derfor heller ingen unger. Og nu er der pludselig en hel vuggestue. Hunnerne kommer i brunst en gang om måneden, så da vi fik den nye tyr i december sidste år, har han hurtigt parret hunnerne, og derfor kommer alle ungerne samtidig, fortæller Thomas Kolbæk.

Han vurderer, at de førstfødte af kalvene, som kom til verden i midten og slutningen af august, vil kunne komme på savannen i løbet af september, og de andre kalve vil følge trop i løbet af oktober.

Gemsbokkene deler en af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store afrikanske savanner med næsehorn, savannebøfler, hvidhalede gnuer og sorte hesteantiloper.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.