Åbent i dag: 09.30-19

Aranka er på savannen

23. august 2021
Nu er det muligt for GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gæster at møde parkens nye næsehorn Aranka. Hun er blevet lukket sammen med parkens andre hun-næsehorn og er kommet med ud på savannen.

Det nye næsehorn i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Aranka, er nem at få øje på ude på parkens store afrikanske savanne. Hun er kun tre et halvt år, så hun er noget mindre end parkens andre hunner.
Samtidig er hun lysere end de andre næsehorn. Dyrepasserne antager, at der i den franske zoologiske have, hvor hun kommer fra, er lyst sand i næsehornsanlægget, og det kan hun have rullet sig i. Den kulør vil dog gå af, så hun vil blive mere grå som de andre næsehorn.
Endelig er der energiniveauet; Aranka løber rundt med krølle på halen og tager hele området i nærmere øjesyn denne mandag formiddag, hvor hun for første gang er kommet med ud på savannen. Det energiniveau vil dog dale efterhånden, som hun falder mere til.
Og for første gang har mødt de andre fire hunner i parken uden tremmer mellem staldrum.

- Det er så dejligt at se. Både at Aranka virker glad, opsøgende og undersøgende, selvom det er et helt nyt område for hende. Og dejligt at de andre hunner ikke bliver aggressive. Aranka løb ind mellem de fire hunner, uden at de reagerede, og hun drønede ovenikøbet lige ind i Inger. Dog ikke med vilje. Heller ikke her var der anden reaktion, end at Inger rystede lidt på hovedet, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Introduceret for hunnerne lidt efter lidt
Introduktionen til de fire andre hunner i parken er foregået i etaper, så Aranka kunne få en chance for at falde til lidt efter lidt. 
I de første dage efter ankomst mødte Aranka kun hunnerne inde i stalden, hvor der er tremmer med store mellemrum mellem boksrummene. Derved kan næsehornene se, røre ved og lugte til hinanden, men ikke være i samme rum.
Efter seks dage blev hun for første gang lukket sammen med et af de andre næsehorn, Samia, i staldens baggård. Det gik så godt, at det dagen efter blev udvidet til, at Aranka kunne møde både Samia og Mazumba sammen. Heller ikke her var der sammenstød.
Og få dage senere var det så tid til at møde alle fire hunner samtidig på den store savanne.

- Næsehornshunner plejer ikke at skabe problemer, når de lukkes sammen. Men det er store dyr, og det er altid spændende, hvordan det vil gå, når fremmede dyr skal introduceres for hinanden. Så i hvert eneste tilfælde tager vi en løbende vurdering af dyrenes samspil for at sikre de bedst mulige betingelser for sammenlukningen, forklarer biologen og tilføjer:

- Her gik det heldigvis rigtig godt. Kun vores hvidhalende gnuer virker lettere irriterede. Aranka har aldrig gået i anlæg med andre arter, så det er nyt for hende, og derfor løber hun lidt efter de andre dyr for at se nærmere på dem. Men uden at være vild. Hun er bare nysgerrig.

Først senere, når Aranka er helt tryg ved hunnerne og holder sig til dem, skal hun møde GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs næsehorns-han.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.