Åbent i dag: 09.30-19

50.000 kr. til gråpapegøjer

29. oktober 2019
Givskud Zoo Naturfond har endnu engang sendt økonomisk støtte afsted for at hjælpe truede dyr i udlandet. Fonden har denne gang sendt 50.000 kroner afsted til Limbe Wildlife Center i Cameroun, som dermed kan bygge en helt ny voliere til gråpapegøjer, som bliver reddet fra ulovlig handel.

Gråpapegøjer lever typisk i tæt skov i det centrale Afrika. Men desværre er der ikke så mange af dem længere. Bestanden i naturen er svundet ind, så arten betegnes som truet.
Limbe Wildlife Center, som i mange år har modtaget støtte gennem Givskud Zoo Naturfond til sit arbejde med at beskytte arter, står nu bag et projekt, der arbejder for at hjælpe netop gråpapegøjerne. Det projekt har fået en ekstraordinær støtte på 50.000 kroner fra Givskud Zoo Naturfond.

- Pengene gør det muligt for centret at bygge en voliere til gråpapegøjer, der er reddet fra ulovlig handel. Fondens formål er at støtte naturbevarelsesprojekter, og dette er et godt projekt, som vi gerne vil bakke op om, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Illegal handel med papegøjerne
Gråpapegøjerne sælges ofte illegalt. Lokale indfanger fuglene i skoven ved at smøre lim på pinde, og når fugle kommer for nær de limindsmurte grene og træer, bliver de fanget. Når fuglene flås af grenene, kommer fuglene til skade, for eksempel rives huden af fødderne, og de får også klippet fjer af. 
Derefter sælges fuglene på markeder, hvor smuglere køber dem og forsøger at sende dem ud af landet via lufthavnen – oftest til Mellemøsten og Asien, hvor de truede fugle holdes som kæledyr, forklarer Morten Hechmann Andersen:

- Når myndighederne opdager fuglene, bliver de beslagslagt, og så sendes dyrene til redningscentre som Limbe Wildlife Center.  For at hjælpe de mange fugle har centret brug for den voliere, som vi nu kan bidrage med via Givskud Zoo Naturfond. Når fuglene skal restituere og ikke kan flyve på grund af de manglende fjer, degenerer deres muskler. Derfor har de brug for et sted, hvor de kan træne i at flyve igen – og det får de med den nye voliere. Når fuglene så er flyveklar igen, kan de genudsættes i naturen. 

Arbejder med flere områder
Udover at anlægge den store nye voliere arbejder Limbe Wildlife Center ifølge projektlederen, Guillaume Le Flohic, med andre ting, der alle skal hjælpe med at sikre en sund bestand af gråpapegøjer i naturen.

- I de seneste måneder har vi foretaget nogle store ændringer for at forbedre rehabiliteringsprocessen for den truede afrikanske gråpapegøje. Vi arbejder på at engagere lokalbefolkningen i at beskytte vilde bestande af fuglene. Og vores mål er at støtte regeringen til at fortsætte arbejdet, mens vi samtidig fokuserer på at stoppe den ulovlige handel med kæledyr, lyder det fra Guillaume Le Flohic i en projektrapport til Givskud Zoo Naturfond.

Fine resultater
Projektet har allerede givet positive resultater. Blandt andet er flere fugle blevet reddet, Limbe Wildlife Center kører kampagnen #ProtectWildlife for at sætte fokus på emnet, og samtidig har omfattende mediedækning gjort sit for, at gråpapegøjerne i Cameroun kan blive beskyttet.

- Vores generelle erfaring med Limbe Wildlife Center er, at de arbejder hårdt og engageret, og vi er glade for at kunne give dem denne økonomiske håndsrækning, siger Morten Hechmann Andersen.

Også ulovlig handel i Danmark
Ligesom Limbe Wildlife Center har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA flere gange taget imod fugle, som er indsmuglet ulovligt til Danmark, blandt andet har parken modtaget gråpapegøjer og soldateraraer.
Fremgangsmåden er den samme som i Afrika; dyr indfanges, smuglere forsøger at få dem ulovligt ind i landet, myndighederne konfiskerer fuglene, og derefter skal fuglene sendes til et sted, hvor de kan være.

- Vi har modtaget mange fugle gennem tiden. Det er rigtig ærgerligt, at denne ulovlige handel med dyr stadig foregår i stor stil. Så vi bruger det aktivt i vores formidling for at fortælle vores gæster om, hvor vigtigt det er at hjælpe truede arter og beskytte naturen, siger Morten Hechmann Andersen.
 
Udover gråpapegøjerne arbejder Limbe Wildlife Center blandt andet også med gorillaer, chimpanser og formidling til lokalbefolkningen. Det er det arbejde, der hvert år får fast støtte via Givskud Zoo Naturfond.

Hvis du vil hjælpe truede dyr, kan du støtte Givskud Zoo Naturfond ved at overføre din støtte til fondens konto.

Konto: Naturfondskonto GIVSKUD ZOO
Reg. nr.: 7030
Kontonr.: 0237917

Du kan også overføre via MobilePay til tlf-nr.: 86190.
Tak for din støtte.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.