Åbent i dag: 10-16

2022 er det mest besøgte år nogensinde

31. oktober 2022
Sæson 2022 er netop afsluttet i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Parken slutter sæsonen af med det højeste besøgstal nogensinde - og så er alle gæster ikke engang talt med endnu. 

452.000 gæster. Så mange gæster har besøgt GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i årets første ti måneder. Det er det højeste besøgstal nogensinde i parkens 53 år lange historie. 

- Det er helt fantastisk, og vi kan slet ikke få armene ned, smiler direktør Richard Østerballe. 

Og besøgstallet er ikke engang endeligt opgjort endnu. 

- Vi har lukket parken for vinteren, så der kommer ikke flere dagsgæster i år. Men vi har fortsat en del arrangementer og årskortture i de kommende to måneder, og så fortsætter vores undervisning også vinteren igennem. Disse besøgende tæller også med i statistikken, når den skal gøres op til nytår, så det endelige besøgstal bliver lidt højere, forklarer Richard Østerballe.   

Højt besøgstal skyldes flere ting
I april måned åbnede parken sit store nye anlæg til humboldtpingviner, og det har trukket mange gæster til. 
Samtidig har parken aldrig haft så mange årskortholdere som nu, hvilket også påvirker besøgsstatistikken. 

- I de to foregående coronaår oplevede vi en stigning i antal solgte årskort til danskere, som ikke kunne rejse ud, som de plejede, men i stedet skulle finde gode oplevelser herhjemme. Her var vi så udfordrede af, at turister ikke kunne besøge os som før, hvilket betød en nedgang i antal gæster. Men i år er turisterne vendt tilbage, og det er alt sammen med til at skubbe vores besøgstal i vejret, siger direktøren.

De mange gæster har givet mange travle dage i parken i højsæsonen, så direktøren sender roser afsted til personalet; 

- Med så mange gæster kan vi roligt sige, at vores medarbejdere har løbet stærkt for at yde den bedste service. Så der er virkelig skulderklap til dem alle, siger direktøren, som også et par gange over sommeren bød på gratis is som tak for indsatsen.

Spændt på næste sæson
Selvom besøgstallet er højt, og omsætningen dermed er fulgt godt med, er det ikke en buket roser uden torne. For parken er heller ikke gået fri af markante stigninger i omkostninger på grund af krigen i Ukraine og inflation.

- Det koster os flere millioner i ekstraudgifter, og det er vi jo nødt til at forholde os til det. Også i de kommende år, så vi er da spændte på, hvordan det vil gå, siger direktøren og tilføjer; 

- Men vi har en masse trofaste årskortholdere og mange dagsgæster og skoler, der kommer igen år efter år. Så vi håber og tror, at de fortsat vil nyde at besøge parken, og vi vil gøre vores yderste for at give dem en vildt god dag. Vi glæder os i hvert fald til at slå portene op til en ny fantastisk sæson i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA næste år. Om vi så kan sætte ny rekord, vil tiden vise.

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA slår portene op til næste års sæson lørdag den 1. april 2023.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Velkommen til hangiraffen Safi
20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.

25 år som dyrepasser - tillykke
19. september 2023
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Jette Nørgaard, dyrepasser i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, kan…
Brænder brændenælder dyr?
13. september 2023
Kort sagt; ja. Men dyrene er dog nogenlunde godt beskyttet mod de grønne blade. 
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.