Åbent i dag: 09.30-19

16 kalkuner er landet i Nordamerika

20. august 2019
En nye art er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Fremover kan gæster opleve kalkuner, når de på safariruten rundt i parken passerer det nordamerikanske område.

I de første par dage efter flytning til deres nye anlæg gik kalkunerne i et lille indhegnet hjørne ved stalden i det nordamerikanske område i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Fuglene skulle lige have chancen for at se deres nye omgivelser an og vænne sig til området. Så de kunne benytte deres stald og et hjørne af det store udeområde, hvor de kunne gå i fred og ro, siger parkens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Nu er der blevet åbnet ved hegnet, så fuglene kan bevæge sig ud på den nordamerikanske prærie – en del af parken som kalkunerne skal dele med de store amerikanske bisonokser.

- Det er indtil videre gået stille og roligt. Selvfølgelig kan der være lidt nysgerrighed både fra kalkuner og bisoner. Det må vi holde øje med i den første tid, men vi forventer ikke det giver ballade - området er så stort, så de kan sagtens gå hver for sig og ikke komme i karambolage, forklarer dyrlægen og tilføjer:

- Der er også stadig en høj strømtråd et stykke fra stalden, som holder bisonokserne væk fra fuglene. Så kalkunerne kan søge læ både der og i plantegrupperne i anlægget, hvor bison heller ikke kan komme.

Ekstra oplevelse for parkens gæster
Den nye flok består af 16 kalkuner, seks hanner og ti hunner. Tanken er, at deres ankomst vil tilføre ekstra liv til området.

- Vi har allerede anlæg, hvor vi har flere dyrearter gående sammen, blandt andet i vores sydamerikanske område og på et par afrikanske savanner. Så vi håber, at kalkunerne vil give en ekstra oplevelse for gæster, som kører gennem området, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Dyrlægen er heller ikke bekymret for, at det vil blive et problem med fuglene og bilerne, der passerer; 

 

- Vejen finder fuglene nok ikke så interessant, men det kan da godt være vores gæster må holde tilbage for kalkunerne engang imellem, når de først har fundet sig til rette i anlægget. Ligesom vi af og til må gøre, når bisonokserne blokerer vejen og ikke lige flytter sig. 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.