Åbent i dag: 10-17

Vinterforberedelser - hjælp dyrene i din have

22. september 2016
Danskernes toptrimmede parcelhushaver overlader som regel ikke meget til tilfældighederne. Der bliver typisk ryddet grundigt op efter hækklipningen og frugttræsbeskæringen. Det ser pænt og lige ud, men de vilde dyr er ikke begejstrede for de rette vinkler og "støvsugede" græsplæner.


Det kan rent faktisk være en udfordring for dyrene at finde egnede overvintringssteder i vores haver.
- Folk kan hjælpe blandt andet pindsvinene ved at lade afskårne grene fra træer og buske ligge i haven i stedet for at fjerne dem, forklarer biolog og formidler Lasse Stærdal Simonsen.
Dyrene lægger sig under grenbunkerne, hvor de ofte kan finde læ og nogenlunde tørvejr. Hvis overvintringsstedet skal være mere permanent, kan man bygge eller købe en kasse til pindsvinene. Det kunne for eksempel være en kasse som denne: http://www.naturbutikken.dk/pindsvin-hus.html

Byg til insekterne
Mange insekter overlever også vinteren, enten som larver eller som voksne insekter. Uanset om det er larver eller voksne insekter, der skal overvintre, stiller de nogle krav til deres omgivelser: De skal helst have læ og tørvejr. 
- Hvis man vil hjælpe insekterne, siger Lasse Stærdal Simonsen, kan man bygge et hotel til dem. Det er ikke svært, og man kan følge den vejledning vi har lavet: http://www.givskudzoo.dk/insekthotel

Få glæde af fuglene
Som nævnt er kulden en udfordring, men det er det også at finde mad. En del dyr går ikke i hi eller dvale men løser udfordringerne på andre måder. Mange af dem laver et lager af mad i løbet af sommeren og efteråret. Dette forråd kan de så spise af i løbet af vinteren.
- Skovskaden er en af de få fugle, der samler forråd inden vinteren, fortæller Lasse Stærdal Simonsen. Skovskaden laver depoter med frø og nødder, og man mener, at den kan huske flere hundrede forskellige depoter.
De fugle, som ikke samler forråd, skal finde deres mad i løbet af vinteren. Hvis du gerne vil have glæde af fuglene i haven i løbet af vinteren, kan du tilbyde dem foder i form af fedtkugler eller gode vildtfugleblandinger. Det kan være en god ide at begynde fodringen i det tidlige efterår, så du er sikker på, at fuglene ved, hvor foderet er, når det bliver koldt. Inden du begynder at fodre de vilde fugle, skal du dog sikre dig, at du kan fortsætte fodringen hele vinteren. Fuglene vænner sig nemlig hurtigt til hvor maden er, og regner med at kunne finde den der, hele vinteren.



Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.