Dagens programI dag 10-20

Undslupne lemurer er fortsat forsvundet

20. juni 2022

Undslupne lemurer er fortsat forsvundet

To af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs katta lemurer, som sprang ud af deres anlæg og forlod parken for en uge siden, er fortsat ikke indfanget.   


I den seneste uge har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs ansatte hver eneste dag været ude for at forsøge at indfange to undslupne katta lemurer.

Opgaven har ikke været nem; de to lemurer har nemlig bevæget sig rundt i trætoppe mange meter over jorden i tætte skovområder, og de har derfor været svære at spotte.
Personalet har jævnligt haft øje på dem, dog uden at kunne komme i nærheden af at fange dem.

Men nu er lemurerne blevet lidt sværere at indfange. Efter at have opholdt sig i et skovområde lige uden for parken, er dyrene smuttet flere kilometer væk fra byen Givskud og har nærmet sig den midtjyske motorvej.

- Den seneste melding er, at de er set i et område sydøst for Knude og nord for Tremhuse. De er meget svære at spotte i toppen af de høje fyrretræer, hvor de ynder at holde til, men hen mod aftenstide bevæger de sig gerne ned på jorden, og det er her, at de bliver set, siger dyrlægen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Så vi vil fortsat meget gerne have meldinger fra borgere, som ser lemurerne i området. Man kan ringe direkte til vores vagtledere, så vi kan rykke ud, når der er nyt om lemurernes opholdssted.       

Dyrlægen understreger, at dyrene ikke udgør en risiko;

- Hvis man ser dem, skal man helst holde sig på god afstand og, hvis muligt, observere dem til vi når frem. Vi vil meget gerne undgå, at dyrene sætter sig op i de høje træer, inden vi når frem. Det siger sig selv, at man ikke skal prøve at tage dem op, da de ikke er tamme. Men de er ellers meget fredsommelige og udgør ikke en fare for mennesker, hvis man lader dem være.

Hvis man ser de undslupne katta lemurer, kan GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs vagtledere kontaktes på +45 21 65 28 47. 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.