Dagens programI dag 10-20

Ulvehvalpe titter frem

17. maj 2019

Ulvehvalpe titter frem

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs ulvehvalpe er nu godt fire uger, og de er så småt begyndt at kigge frem fra hulen.


Først var det blot nogle små ørespidser, man kunne skimte ved ulvenes hule enkelte aftener i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
Men nu har årets kuld af ulvehvalpe været helt ude af hulen og oppe i anlægget. Første aften, hvor de blev spottet, sad alle hvalpe kortvarigt lige oven for hulen sammen med de store ulve, inden de igen smuttede ned i mørket.

- Det er helt ventet, at hvalpene begynder at kigge frem nu. Det er netop, når ulvehvalpe er fire-fem uger, at de så småt begynder at komme ud af hulen, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO, Ditte-Mari Sandgreen.

Vokser hurtigt
Hvalpene fødes døve og blinde, og når de er par uger, begynder de at kunne se og høre. Et par uger senere bevæger de sig uden for hulen, og når de nærmer sig ni uger stopper amningen så småt, og hvalpene får større mængde opgylp fra de store ulve. Derefter begynder de at spise selv.

- Udviklingen hos hvalpene går stærkt. De er allerede vokset meget, og de kan meget mere, end da vi tilså dem for et par uger siden. Så vi venter ikke, at der går ret lang tid, før de tumler rundt i anlægget og gæster kan se dem lege, siger dyrlægen.

Hvor lang tid der præcis går, er dog ikke helt til at sige.

- Det afhænger lidt af hvalpenes mod og nysgerrighed. Til at begynde med kigger de kun frem fra hulen om aftenen eller morgenen, når der er stille i parken. Men efterhånden begynder ungerne at vise sig mange gange i løbet af en dag, indtil de til sidst er helt synlige nærmest hele tiden, fortæller dyrlægen.

Der er seks styk i årets hvalpekuld i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.