Dagens programI dag 10-20

Ulve hyler mere i brunsttiden

18. januar 2018

Ulve hyler mere i brunsttiden


I begyndelsen af året hyler ulvene i GIVSKUD ZOOs kobbel mere, end de plejer. Det er nemlig brunsttid. Ulvene hyler altid, når kirkeklokkerne i Givskud ringer. Morgen og eftermiddag.
Lige for tiden er det dog ikke kun to gange om dagen, man kan høre ulvene hyle. De gør det flere gange dagligt.

- I begyndelsen af året er det brunsttid for ulve, og her er det normalt, at ulve hyler mere, end de normalt gør. Ulveflokke hyler for at markere deres territorium og at holde andre væk. Og hvis en ulv i naturen er alene, så hyler den også for at tiltrække en mage, forklarer biolog Kim Skalborg Simonsen.

Alt efter vindretning kan ulvehylet høres op til 10 kilometer væk.

Unger fødes i foråret
Hunnen kommer i brunst én gang om året. Ulve er drægtige i godt to måneder, så hvalpekuld bliver født om foråret. Sidste år fik GIVSKUD ZOO hvalpe midt i april.

-  Vi satser også på, at vi kan vente et kuld hvalpe til foråret, hvis alt går vel. Vi kan i hvert fald tydeligt høre, at parringssæsonen er ved at gå i gang med de daglige hyleseancer, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- For et par år siden fik vi en ny hunulv, og hun har fået hvalpe de seneste to år i træk. Så der er god grund til at tro på alle gode gange tre.

GIVSKUD ZOOs ulveflok består for tiden af ni stykker - et alfapar samt deres store unger fra sidste og forrige års kuld.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.