Dagens programI dag 10-20

Træning med ny ammunition

13. november 2018

Træning med ny ammunition

Når man har med farlige dyr at gøre, er det vigtigt at være klar til at agere i nødsituationer. Derfor bliver der i GIVSKUD ZOO jævnligt trænet med våben, og af og til bliver ny ammunition også afprøvet, så parkens skytter har optimale betingelser. 


En lille delegation af medarbejdere i GIVSKUD ZOO er taget ud til den bagerste del af parken. På en stor bunke grene er der sat græskar op som målskiver. Direktør Richard Østerballe og flere af parkens skytter skal bruge dem til at træne med en ny slags ammunition.

- Vi skal være forberedt på alle typer af nødsituationer, også dem hvor vi er nødt til at bruge våben. Og de kan kræve forskellig slags ammunition, alt efter hvilke dyr og hvilken situation er der tale om, forklarer Richard Østerballe. 

Skal tæt på målet
Dagens nye testpatroner har få hagl, men de er til gengæld meget store.

- De anvendes mange steder rundt om i europæiske zoologiske haver, især ved anlæg der har store aber eller større rovdyr, forklarer Richard Østerballe og tilføjer:

- Den groveste version affyres fra et glatløbet haglgevær, og den slår rigtig hårdt, men den skyder ikke særlig præcist. I modsætning til en riffel, som virker på lang afstand og har stor træfsikkerhed, så virker denne type ammunition kun på ganske få meter, så man skal meget tæt på målet, når man skal bruge den.

Og netop det tester direktøren og skytterne af denne formiddag. De skyder mod de opstillede græskar fra forskellige afstande og tjekker derefter resultaterne for at vurdere, om det kan bruges i parken.

- Vi skal helt bestemt have den nye type ammunition. Men folk skal lige lære at bruge den. Især det faktum at man skal så tæt på målet er helt ny tankegang for de fleste, siger direktøren.

Overvejer alle muligheder
GIVSKUD ZOO gør pt. ikke brug af gummikugler. Men ud over at anskaffe den nye type hagl er Richard Østerballe også ved at se på muligheden for at bruge gummikugler:

- Det er vigtigt, at vi har alle muligheder for at gribe ind i nødssituationer. Men det er også vigtigt at overveje, hvad der er bedst i hvilke situationer. I København Zoo havde de en situation med en gæst, der kravlede ind til isbjørnene, og den store han tog fat i gæsten. Her blev der affyret to varselsskud og fire gummikugler, hvilket fik bjørnen til at slippe, så de kunne redde manden ud. Men der skal godt nok is i maven til at vælge at bruge gummikugler, hvis et menneske er i livsfare. Så vi vurderer og træner løbende, så vi kan være klar til at agere i situationer, vi forhåbentlig aldrig kommer til at opleve.    

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.