Dagens programI dag 10-20

Strudsekyllinger flytter til Aalborg

21. december 2017

Strudsekyllinger flytter til Aalborg

Strudsekyllingerne blev uden problemer sluset fra stalden over i den ventende trailer. 

De to strudsekyllinger, der kom til verden i GIVSKUD ZOO i maj, er taget afsted til Aalborg Zoo. Traileren blev kørt ned til stalden sidst på formiddagen. Dyrepasserne Francois Lemonnier og Henrik Kristensen gennede GIVSKUD ZOOs to store strudsekyllinger ud af stalden og op i traileren. Og over middag kørte transporten så afsted igen med kurs mod Aalborg - med de to strudse ombord.

- Flytningen tog lidt tid, fordi kyllingerne blev lidt utrygge ved den uvante situation. Men ellers gik det fint og uden for megen stress for dyrene. Og vi forventer også, at både transport og ankomst til Aalborg Zoo går let, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Kan ikke blive i Givskud
I GIVSKUD ZOO går de to kyllinger i et stort anlæg sammen med deres mor og far. Og netop fordi faren er samme sted, kan kyllingerne ikke blive i parken, da det vil give risiko for indavl. Derfor må kyllingerne flytte. Selvom de endnu ikke er kønsmodne - og således ikke kan producere afkom med deres far - har GIVSKUD ZOO valgt at sende dem afsted nu, mens de er godt et halvt år gamle.

- Hvis ungerne bliver her i parken ind i næste års ynglesæson, siger vores erfaring os, at de kan være skyld i at vi ikke får unger næste år. De skaber en masse uro, der kan ende med ødelagte æg, eller at forældrene opgiver at ruge. Så derfor var det vigtigt at de kom afsted inden foråret, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Håber på afkom
De to hun-kyllinger kom ud af æggene i maj måned, så de er nu blevet store - næsten på størrelse med deres mor. 
I Aalborg Zoo rykker de ind i et stort anlæg, hvor der i forvejen er et ældre strudsepar. Og så leder Aalborg Zoo efter en ny han til de to unge hunner fra GIVSKUD ZOO.

- Vi er rigtig glade for, at vi kunne finde plads i Aalborg til vores strudse. Det er en kort transport for dem, så det er en rigtig god løsning for os. Så vi håber, at Aalborg Zoo får succes med at få nye strudsekyllinger i de kommende år, siger Kim Skalborg Simonsen.   

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.