Dagens programI dag 10-20

Nyt panda-par i parken

13. maj 2021

Nyt panda-par i parken

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er i gang med et generationsskifte hos parkens røde pandaer. Håbet er, at et nyt par kan yngle og dermed styrke den truede art.


I mange år har der ikke været unger hos de røde pandaer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Mangel på egnede ynglepar, mangel på en han i den seneste tid og alder har spillet ind, og dermed var det på tide med et generationsskifte i parken.

- Vi har ventet længe på at få et par, efter vi mistede vores tidligere han, og vores gamle hun begyndte at skrante. Nu har vi så endelig fået to nye røde pandaer, som kommer fra en belgisk og en fransk zoologisk have. Og vi håber, at de bliver så glade for hinanden, at de vil yngle her i parken, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Fin introduktion
I den første tid i parken har det nye par opholdt sig i et anlæg, som ikke er synligt for gæster. Her har de fået ro til at kunne lære hinanden at kende og blive lukket sammen uden stress og jag.

- Introduktionen gik rigtig fint. Det er aldrig helt til at vide, hvad to dyr, der ikke har gået sammen, synes om hinanden, men i dette tilfælde er det gået godt, og de har siddet tæt sammen en del af tiden, siden vi åbnede mellem dem. Nu håber vi bare, at de bliver så glade for hinanden, at de vil yngle, siger biologen og tilføjer:

- Hunnen har i hvert fald fået unger før, så vi ved, at der bør kunne lade sig gøre. Men det kræver selvfølgelig, at de to finder melodien. Parringssæsonen er først til vinter, så nu har de god tid til at lære anlægget og hinanden bedre at kende.

Gæster kan se parret
Det nye ynglepar i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er netop rykket til anlægget for røde pandaer og kan nu opleves af parkens gæster.
Selve indflytningen forløb uden problemer; de to pandaer blev lukket ud af transportkasserne samtidig, og mens hannen hurtigt kravlede op i et træ for at få det brede overblik, afsøgte hunnen området og kravlede ind i et foderhus for at tage for sig af retterne.

-De tog pænt imod de nye omgivelser, så vi håber, at de vil falde godt til, siger biologen.


 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.