Dagens programI dag 10-20

Nye handicap-legeredskaber

23. marts 2021

Nye handicap-legeredskaber

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har fået fondsstøtte og udvider nu tilbuddet på legepladsen til børn med funktionsnedsættelse, så børnene fremover får flere udfoldelsesmuligheder.


Til sæson 2021 bliver det i GIVSKUD ZOO - ZOOOTPIA muligt for børn med bevægelseshandicap og andre udfordringer at benytte inkluderende legeredskaber, der er specielt designet til børn med funktionsnedsættelse.
Der bliver opstillet to kørestolstrampoliner, en kørestolskarrusel og tre såkaldte tipi-karruseller.
Indkøbet sker med fondsstøtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Vanførefonden.

- Vi er utrolig taknemmelige for, at fondene igen har valgt at støtte det gode formål. Og vi er rigtig glade for at udvide vores tilbud, så børn, der ikke kan benytte alle vores andre legeredskaber ved vores store legeområder, også får mulighed for at være med på legepladsen og deltage på lige fod med de andre børn, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

God feedback på kørestolsgynger
I 2019 søgte og fik GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA fondsstøtte til opstilling af to kørestolsgynger. Også her var Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Vanførefonden blandt bidragsyderne sammen med Bevica Fonden.
Disse gynger blev utrolig godt modtaget og har været benyttet af både små og store kørestolsbrugere.

- Den feedback, vi fik fra målgruppen, var, at der er ganske få steder i Danmark, hvor børn med funktionsnedsættelse kan være med på legepladserne, fordi legeredskaber til dem ikke er så udbredt. Og vi har set voksne mennesker med tårer i øjnene over glæden ved den gyngende fornemmelse i kørestolsgyngerne, siger formidlings- og marketingchefen og tilføjer:

- Det er klart, at det har inspireret os til at udvide tilbuddet til denne gruppe endnu mere, fordi det har så stor betydning.

Et samlingssted for alle børn
I modsætning til kørestolsgyngerne, som kun må bruges af kørestolsbrugere, kan alle gæster prøve de nyindkøbte legeredskaber.
De nye inkluderende redskaber opstilles ved parkens store legeområde på P3, hvor de placeres blandt de andre redskaber til børn uden bevægelseshandicap. Og det er der ifølge Morten Hechmann Andersen en ganske særlig grund til:

- Det er vigtigt for os, at legeredskaberne til børn med og uden funktionsnedsættelse står samlet, således at børnene kan få et fælles samlingssted og mulighed for social aktivitet og interaktion, uanset formåen. De redskaber, vi har indkøbt, er af rigtig god kvalitet, og nu glæder vi os bare, til redskaberne rigtig bliver taget i brug.

 

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.