Dagens programI dag 10-20

Ny kamel hedder Sophie

21. maj 2020

Ny kamel hedder Sophie

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste medlem i kamelflokken er en lille hun, der har fået navnet Sophie.


Midt i maj blev der født en lille hunkamel i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. I de første dage efter fødslen skulle den nyeste beboer i kamelanlægget lige på benene og vende sig til verden. Og hun lærte hurtigt at følge med mor.

- Nu er det nærmest omvendt – og moren der ikke kan følge med kamelungen, når den ræser rundt i anlægget. Så den stortives, siger kamelernes faste dyrepasser, Francois Lemonnier.

Ny mor klarer det fint
I de første dage efter fødslen var Francois Lemonnier meget opmærksom på kamelungen og moren. Moren er nemlig førstegangsmor, og derfor var hun ikke helt så rutineret i, hvad man egentlig gør med sådan en lille nyfødt unge.

- Til at begynde med kunne ungen ikke rigtig komme til at die, fordi moren ikke lod den komme til. Men det var heldigvis hurtigt overstået, og nu klarer både mor og unge det supergodt, fortæller dyrepasseren.

Et navn med S
Kamelungen har fået et navn med S, så det passer med modellen for, hvordan kameler i GIVSKUD ZOO – ZOTOOPIA navngives.

- Kamelungens mor hedder Saida, og derfor skulle navnet begynde med S. Det gør, at vi let kan huske, hvem der er hvis mor og unge. Og vi endte så med at kalde hende Sophie, siger Francois Lemonnier.

Kamelerne kan opleves ved det allerførste område, gæster passerer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.