Dagens programI dag 10-20

Ny alpaka er kommet til GIVSKUD ZOO

6. april 2017

Ny alpaka er kommet til GIVSKUD ZOO


I en længere periode har der ikke været en alpakahan i GIVSKUD ZOO. Men nu er en ny kommet til, så der på sigt kan komme alpakaunger i parken. 


Æslerne skryder, for de har opdaget, at der foregår noget ud over det sædvanlige ved deres anlæg.
En stor lastbil er trillet op foran lågen ved anlægget med æsler, alpakaer og yakokser, og fire mand løfter en stor kasse ned. I den ligger GIVSKUD ZOOs nye alpaka. En han der kommer fra Hagenbeck Tierpark i Hamborg.

Fantastisk modtagelse
Da der bliver åbnet for transportkassen, bliver alpakaen liggende. Den skal lige se de nye omgivelser an.
Der går dog ikke længe, før den stille går ud af transportkassen og lunter lidt frem. Den får øje på de andre alpakaer og bevæger sig i deres retning. Og da flokken opdager den nye han, løber de ham i møde. De omringer, undersøger og snuser til ham - og kort efter løber de alle sammen rundt i anlægget.

- Det er altid spændende, at se hvad der sker når vi introducerer et nyt dyr til en flok. Men hunnernes velkomst var lige, som vi kunne have håbet på. De var nysgerrige og opsøgende uden at virke aggressive. Der var risiko for lidt spytteri, men sådan gik det slet ikke. Så det var en virkelig god start, siger biolog Kim Skalborg Simonsen. 

Gammel han blev aflivet
GIVSKUD ZOO har 13 hunner, som den nye han skal gå med.

- Vi har ikke haft en han-alpaka i lidt tid. Den gamle han blev aflivet for at undgå indavl. Han gik nemlig sammen med flere af sine egne unger. Men nu er det på tide at få en ny ind, så vi kan få nye unger, fortæller Kim Skalborg Simonsen.  

Lange udsigter til unger
Selvom det er meningen, at der skal komme unger, vil det dog tage lidt tid, før det sker.

- Fra hannen parrer sig med hunnerne, til der kommer unger, vil der gå et lille års tid. Alpakaer har nemlig en forholdsvis lang drægtighedsperiode, fortæller Kim Skalborg Simonsen og tilføjer, at vi kan komme til at vente ret længe på nye alpakaunger i GIVSKUD ZOO:

- Den nye han er meget ung og måske ikke kønsmoden endnu. Og der kan godt gå op til et års tid, før han bliver det.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.