Dagens programI dag 10-20

Nu er Savannah to måneder

15. november 2017

Nu er Savannah to måneder

GIVSKUD ZOOs næsehornsunge Savannah er ikke længere så lille. Hun er nu to måneder gammel. Og hun stortrives. 

 


Livlig, aktiv og nysgerrig. Dyrepasser Thomas Kolbæk er ikke i tvivl, når han skal beskrive, hvordan det går med GIVSKUD ZOOs næsehornsunge Savannah, som blev født den 15. september 2017.

- Det går rigtig godt med hende.  Og moren Mazumba er stadig god til at tage sig af hende, fortæller Thomas Kolbæk.

Savannah vejede godt 45 kilo ved fødslen. Vægten har hun fordoblet. Mindst. Der er kommet en lille bule forrest på hovedet, hvor de store horn kommer til at være. Også det lille bagerste horn begynder man at kunne ane. Og tempoet, det er sat godt i vejret.

- Hun er fuld af krudt. Generelt er næsehornsunger meget energiske og legesyge. Og Savannah er ingen undtagelse, fortæller Thomas Kolbæk.

Savannah søger kontakt
Savannah går i boks med sin mor og kommer også ud i udendørs anlæg sammen med hende. Hun er blevet introduceret for gnuer, gemsbokke og hesteantiloper på savannen. Mens hun stadig kun har mødt de andre næsehorn og savannebøflerne gennem tremmer mellem staldboksene.

- Savannah er nysgerrig og kigger gerne ind til de andre dyr. Og de stikker også af og til hovedet over til hende. Så det er positive tegn. Men vi har endnu ikke haft dem sat sammen. Det er lige et puslespil at få det til at gå op, siger Thomas Kolbæk.

Også menneskelig kontakt får Savannah masser af, lyder det fra dyrepasseren:  

- Hun vil gerne ud og "hjælpe os", når vi gør rent på gangen i stalden. Det er jo fint for hende at løbe lidt rundt - og godt at moren også vænner sig til, at selvom ungen går ud til os, så sker der ikke noget. Og Savannah har hele tiden mulighed for at løbe tilbage til moren.  

Næste skridt er introduktion
Netop introduktionen til de andre store dyr bliver næste store skridt for Savannah.

- Vi er allerede ved at arbejde på det. Men det er en længere proces, hvor vi ikke skal presse dyrene. Det er klart, at moren har brug for at føle sig tryg, når hun skal beskytte sin unge. Og ude på savannen er der et stort område og mange dyr at forholde sig til. Det kan godt gøre hende lidt tilbageholdende, forklarer Thomas Kolbæk.

Indtil videre får Mazumba og Savannah mulighed for at komme ud i den slusegang, alle dyrene benytter for at komme ud på savannen. Og med små skridt skal det nok lykkes at introducere dem for resten af næsehornene og savannebøflerne i GIVSKUD ZOO.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.