Dagens programI dag 10-20

Mysteriet på bondegården

8. oktober 2019

Længst ude til venstre kan man se, hvem der fik dyrepasserne til at undre sig; en lille gråspurv.
Længst ude til venstre kan man se, hvem der fik dyrepasserne til at undre sig; en lille gråspurv.

Lidt af et mysterium har udspillet sig i aften- og nattetimerne på bondegården i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Af uvisse årsager havnede de nubiske geders lort igen og igen på den rengjorte staldgang. Et vildtkamera blev taget i brug for at løse mysteriet.


Det skete igen og igen; når dyrepasserne tog hjem sidst på eftermiddagen var de nubiske geder lukket i deres bokse på bondegården på P3 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Der var muget ud i boksene, der var foder i alle trug, og ude på gangen var der fejet og rent.
Men om morgenen mødte dyrepasserne ind til et helt andet syn på staldgangen; her lå nemlig en masse lort fra gederne. Og hvordan var den havnet der?
Var gederne hoppet ud fra deres bokse og havde tilbragt natten på gangen for så at hoppe ind igen om morgenen, inden dyrepasserne kom?
Havde gederne sat bagenden op mod tremmerne for så at skide ud på gangen? 
Eller var forklaringen noget helt tredje?

En naturlig forklaring
For at finde ud af hvad der foregik i aften- og nattetimerne, blev der sat et vildtkamera op i stalden. Her gav billedet et overblik over boksene med gederne og med staldgangen.
Mysteriet blev opklaret, da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog, Kim Skalborg Simonsen, tjekkede optagelserne fra vildtkameraet. Og forklaringen skulle vise sig at være ganske naturlig.

- De skyldige var fugle. Efter dyrepasserne var gået hjem, fløj små gråspurve ind i boksene, hvor de samlede gedernes lort op for så at tage den med ud på gangen. Her kunne fuglene i ro og mag sidde og rode gedernes efterladenskaber igennem efter noget at spise uden at blive klemt mellem gederne. Det er normalt, at fugle gør det, så forklaringen på mysteriet viste sig at være både simpel og helt naturlig, siger Kim Skalborg Simonsen.

Mystery solved.  

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.