Dagens programI dag 10-20

Masser af mad til løvemor

16. januar 2018

Masser af mad til løvemor

Løvinderne får cirka 20 kilo kød inklusive knogler om ugen. Moren til de tre unger får godt 10 kilo mere, så hun får næring nok til mælkeproduktion.

Moren til de tre løveunger, der blev født julenat, får særbehandling lige for tiden. Pasningen af ungerne betyder nemlig, at hun løbende har brug for ekstra næring.    Normalt får løvinderne i GIVSKUD ZOO hver især 20 kilo kød inklusive knogler om ugen, mens hannerne får omkring 25 kilo.
Men en enkelt løve i stalden kan for tiden nyde godt af op mod 10 kilo kød mere ugentligt, nemlig moren til de tre unger, der blev født julenat.

- Hun skal jo give mælk til ungerne, og det kræver masser af energi, så hun har brug for mere næring end de andre løver, fortæller Christina Kolbæk, som er fast dyrepasser hos løverne.

Portioner vurderes løbende
Den normale portion kød til løverne er dog ikke altid nagelfast.

- Dyrene har hverken godt at for lidt eller for meget. Så hvis vi opdager, at en løve har tabt sig, eller hvis en er blevet lidt rund, så justerer vi portionen derefter. Og det er en vurdering, der foregår løbende, forklarer Christina Kolbæk og tilføjer:

- Det kan være svært at fodre løver i flok, fordi de løver, der bestemmer, spiser først. Derfor har de måske lidt mere huld end de andre. Så vi er nødt til at fodre efter den tyndeste i flokken for at sikre, at alle får noget at spise.  

Både aktivitetsniveau og årstid spiller ind og kan betyde, at det er nødvendigt med ændringer i portionsstørrelserne.

- Om sommeren, hvor løverne er ude hele dagen og bevæger sig lidt mere, kan det måske være nødvendigt med ekstra foder. Eller når de har fået unger, som vi har nu, lyder det fra dyrepasseren.  

En gang om ugen - eller to
Løverne bliver fodret en gang om ugen.

- I naturen plejer løver at nedlægge et stort bytte, og når de har spist det, kan der godt gå en uges tid, før de nedlægger næste bytte. Så ved at fodre en gang om ugen sikrer vi, at det er så naturlige forhold for løverne som muligt, forklarer Christina Kolbæk.

Som den eneste i løvestalden bliver moren til de tre unger dog fodret to gange om ugen.

- Vi har delt hendes portion op, så hun løbende får næring til at tage sig af ungerne og kan give dem mælk, fortæller Christina Kolbæk.

Løveungerne dier hos moren i godt et halvt års tid, men allerede når de er fem-seks uger begynder de at undersøge og tygge lidt i kød, så de kan vænne sig til det.    
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.