Dagens programI dag 10-20

Lille Bomani trives

7. september 2016

Lille Bomani trives


Natten til den 30. juni 2016 blev en lille unge født i GIVSKUD ZOO. Hermed var en ny æra begyndt: Den første unge af Kipenzi, Samsons søn, var kommet til verden.  Parkens medarbejdere var spændte på, hvordan det ville gå, og her to måneder senere gør vi status:Dyrepasser Tina Frisk fortæller:
- Ungen er en han, og han har det godt. Men han har også en erfaren mor, for det er Minnies sjette unge. Han har fået navnet "Bomani", som betyder stærk soldat.
Den første tid passer en hungorilla ekstra godt på sin unge og har den tæt til sit bryst hele tiden. Hangorillaen har derimod ikke noget med sin unge at gøre, og det gælder også for Kipenzi. Når ungen er blevet nogle år, kan hannen godt lege med sin unge, men det er fortsat moderen, der står for pasning og opdragelse.

Med på en kigger
De to øvrige gorillaer i flokken, hunnen Chuma og hendes unge, 4-årige Yeba, er begge meget interesserede i lille Bomani.
- Yeba får lov til at sidde ved siden af Minnie, der holder Bomani på sit bryst, men han får ikke lov til at røre, fortæller Tina. Og der vil gå lang tid, før Minnie giver dem lov til at lege sammen.
Yebas mor, Chuma, sidder også ofte ved siden af mor og søn og kigger på Bomani.


Du kan opleve gorillaerne blive fodret klokken 14.30 lørdage og søndage i september. Her er der ofte en god chance for at se lille Bomani i sin mors favn.


Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.