Dagens programI dag 10-20

Kahla har mistet sin unge

4. februar 2019

Kahla har mistet sin unge

Glæden var kort, da en ny gorillaunge kom til verden i GIVSKUD ZOO- ZOOTOPIA. Ungen døde desværre et par uger efter fødslen. 


Umiddelbart virkede ungen til at trives, og hunnen Kahla tog sig godt af sin nyfødte unge. Men ungen overlevede desværre ikke de første kritiske uger. 
Den lille gorilla blev født midt i januar. Fordi der altid er en risiko for, at nyfødte unger ikke overlever, ventede GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til slutningen af januar med at offentliggøre fødslen i en pressemeddelelse. Desværre døde ungen kort efter, at nyheden blev sendt ud.

- Det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Der var ingen indikationer på, at der skulle være noget galt. Kahla holdt ungen tæt ind til sig, og den så ud til at die fint, fortæller direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA Richard Østerballe og tilføjer:

- Det er desværre vilkårene. Nyfødte unger er altid sårbare, og der er høj dødelighed blandt gorillaunger hos ikke-erfarne mødre som Kahla. Så vi vidste risikoen var der, men man håber selvfølgelig altid på, at det vil gå godt.

Ukendt dødsårsag
Den faste dyrepasser hos gorillaerne opdagede en eftermiddag, at ungen var blevet helt slap, så hun var ikke i tvivl om, at den var død.
Gorillamødre bærer typisk rundt på unger i nogle dage, efter de dør. Derfor har det endnu ikke været muligt at tage ungen ud fra anlægget og undersøge dødsårsagen. Da det er vigtigt for morens velfærd, at hun får tid til at forstå, at ungen er død, vil dyrepasserne ikke forsøge at fjerne den fra hende, før hun selv lægger den fra sig.

- Når dyr dør uventet, undersøger vores dyrlæge dem altid. Men i dette tilfælde får vi måske ikke et svar på, hvorfor ungen døde, for nedbrydningen af kroppen starter lige efter døden. I og med at Kahla bærer rundt på den døde unge, bliver den holdt varm, og så fremskyndes processen ekstra. Og nogle gange bærer gorillaerne på døde unger i lang tid. Hvis det sker, vil vi nok ikke kunne finde dødsårsagen, forklarer Richard Østerballe.

Med gorillaungens død er der nu otte gorillaer i flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.