Dagens programI dag 10-20

Kæmpeodderne samarbejder om ungerne

11. juli 2017

Kæmpeodderne samarbejder om ungerne


Hele familien hjælper til med at passe de tre odderunger fra forårets kuld. Mor, far og de to storebrødre. 


- Mor bestemmer og styrer. Men de andre hjælper rigtig godt til.

Sådan lyder det fra dyrepasserne Jette Nørgaard og Francois Lemonnier, som til daglig passer kæmpeodderne i GIVSKUD ZOO.

- Storebrødrene Victor og Pequeño kan godt finde på at hente ungerne inde fra redekassen og tage dem med ud i vandet, så de kan lære at svømme, fortæller Francois Lemonnier, og Jette Nørgaard tilføjer:

- Men det er altid mor Frieda, der bestemmer, hvornår ungerne skal lægges tilbage igen. 

Victor vagtpost
Rollefordelingen i odderfamilien er meget tydelig. Mor Frieda og far Saro tager styringen. Og storebrødrene hjælper til. Især Victor har fundet sig til rette i rollen som vagtpost. Han holder nemlig udkig, når der kommer mennesker i kæmpeoddernes anlæg.  

- Han er meget fokuseret på, hvor menneskene går. Så det er tydeligt, at han holder øje med omgivelserne for at beskytte ungerne, siger Francois Lemonnier.

Indsats bar frugt
Det er ikke usædvanligt, at kæmpeodderunger dør som følge af hårdhændet behandling.
Ungerne fra årets første kuld i parken døde alle, blandt andet fordi storesøstrene var for hårde ved ungerne. Derfor valgte GIVSKUD ZOO at fjerne dem fra flokken for at undgå gentagelser ved næste kuld. Og det viste sig at være en god beslutning.

- Alle tre unger trives nu. Og de store har hver især deres måde at håndtere ungerne på. Men de samarbejder om at passe ungerne. Så det er rigtig godt at se, siger Jette Nørgaard.

Kæmpeoddernes anlæg var lukket i tiden efter fødslen for at give dyrene mest muligt ro. Men nu er anlægget genåbnet - både inde og ude, så gæster kan opleve odderfamilien.  
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.