Dagens programI dag 10-18

Hunde i zoo blev et tilløbsstykke

23. april 2022

Hunde i zoo blev et tilløbsstykke

Lørdagens event i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Hunde i zoo, bugnede det med flotte opvisninger og spændende oplæg. Og det trak en masse gæster til, som var imponerede over de dygtige hunde og deres førere. 


Redningshunde, der blev hejst op i træer og sendt afsted for at redde mennesker. Politihund, der demonstrerede blandt andet søgning efter spor og eftersættelse. Hunde fra kriminalforsorgen, der gennemsøgte både en celle og mennesker for narkospor. Og toldhunde, der ledte efter narko blandt en masse kufferter.
Det skortede ikke på imponerende oplæg og demonstrationer af, hvad hunde fra forskellige brancher kan bruges til. Og der var endnu mere for gæster at se på ved weekenden event i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Udover at møde politiet, kriminalforsorgen, toldere og deres hunde var der nemlig også dyrlæge, dyrefrisør og en hundeadfærdsterapeut og -osteopat med ved eventen for at fortælle om arbejdet med menneskets bedste ven.
Og det trak hundredvis af gæster til tipilejren, hvor eventen foregik.

- Det er virkelig flot, hvad de kan. Det er utroligt, at man kan træne hunde til nærmest hvad som helst. Og man ser det jo ikke særlig tit, kun i fjernsynet, så det en rigtig god event, og vi er glade for at kunne være med og se det i virkeligheden, siger Villy Fransen, som havde taget turen til parken fra Herning.

Masser af aktiviteter
Eventen er et stort set-up, og de deltagende hundeførere, dyrlæge, dyrefrisør og hundeadfærdsterapeut har haft en masse remedier med til at demonstrere, hvordan de arbejder.
Blandt andet kunne gæster få et kig ind i en stor lastbil, som kriminalforsorgen havde medbragt. Den var bygget op med en fængselscelle, så man kunne se, hvordan hunde bruges til at gennemsøge celler og lede efter for eksempel narko eller penge.

Gentager gerne succesen
Hundeeventen har ladet vente på sig, fordi den i de seneste to år har været planlagt, men er blevet aflyst på grund af coronapandemien med nedlukninger og forsamlingsforbud i Danmark.
Så det var en glad tovholder på eventen, der sammen med de mange dygtige hundeførere endelig kunne byde velkommen. Og med den respons, der kom fra gæster, er det ikke umuligt, at det igen bliver muligt at opleve hunde i zoo.

- Det er et stort arbejde at få det hele på plads, men det er det hele værd, fordi der er så meget formidling i det, og gæster lærer virkelig om, hvordan det er at arbejde med hunde professionelt, samtidig med at de kan få tips om deres egen familiehund. Hundeførerne er glade for at kunne vise, hvordan de arbejder med hunde, og hvilken forskel hundene kan gøre. Og gæster er imponerende over det, hundeførere og hunde kan sammen. Så vi er rigtig godt tilfredse, og vi håber da, at vi kan gentage succesen igen en anden gang, siger biolog og tovholder på eventen, Nadia Schilling Davidsen.

Det er muligt for GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gæster at besøge eventområdet og se de dygtige hunde og deres førere igen i morgen søndag den 24. april 2022 fra kl. 11.00 til 16.00.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.