Dagens programI dag 10-20

GIVSKUD ZOO ruster sig til at redde liv

28. februar 2017

GIVSKUD ZOO ruster sig til at redde liv

Alle ansatte i GIVSKUD ZOO skal løbende gennemgå førstehjælpskurser, så de kan hjælpe i tilfælde af nødsituationer. 


Et barn ligger kvalt i en snor og trækker ikke vejret. Der er brug for hjælp omgående, hvis barnet skal overleve. Jette og Jens fra GIVSKUD ZOO er hurtigt på stedet. Jette begynder med livreddende førstehjælp med mund-til-mund og hjertemassage. Jens finder hjertestarteren frem for at gøre den klar og ringer 1-1-2.     Det er ikke virkelighed, men en tænkt situation. Men det kunne ligeså godt ske. Og netop derfor sørger GIVSKUD ZOO for, at samtlige medarbejdere i parken er rustet til at kunne redde liv. 


-Det er et område, vi tager meget alvorligt. Det sker ikke tit - men det sker, at nogen kan have brug for hjælp, og den skal vi kunne give. Så alle vores ansatte skal på kurser, så vi er sikre på, at alle kan yde førstehjælp. Og så har vi også flere hjertestartere i parken, fortæller souschef Morten Hechmann Andersen. 

Godt at være up to date
Det er ambulanceredder og instruktør fra Falck, Søren Rasmussen, der står for dagens undervisning af holdet med cirka 15 ansatte fra GIVSKUD ZOO og GIVSKUD ZOO - HOSTEL. Han har igennem seks år været fast underviser for parkens medarbejdere.-Det er rigtig fint, at GIVSKUD ZOO gør så meget ud af førstehjælp og sørger for, at alle ansatte er up to date og kan hjælpe i nødssituationer. Det er også en stor hjælp for redderne, når ambulancen kommer frem, at der er gjort noget for at hjælpe inden, siger Søren Rasmussen.

Masser af udbytte
Alle deltagere øver sig på kurset i både smertepåvirkning, mund-til-mund, hjertemassage og brug af hjertestartere. De ansatte fra GIVSKUD ZOO og GIVSKUD ZOO - HOSTEL tager det med smil og engagement -og stiller masser af spørgsmål for at kunne være sikre på, hvad de skal gøre i tilfælde af nødsituationer.

-Jeg synes, det var rigtig fin undervisning. Søren var god til at fortælle og forklare, så vi fik godt udbytte af kurset. Han gav os også gode læresætninger, man kan huske ting på, når man skal give livreddende førstehjælp, fortæller marketing projektleder Marianne Ørskov Larsen.

Ansatte viser overblik
Ved dagens kunstige set-up med barnet i livsfare har Jette og Jens fået stabiliseret barnet og får ros fra instruktøren:

-Det er rigtig flot. Selvom det er en øvelse, kan man godt mærke presset, og så kan man komme i tvivl om, hvad man skal gøre. Men I viser overblik, og det er godt gået, siger Søren Rasmussen.   

Alle ansatte i GIVSKUD ZOO skal på førstehjælpskursus minimum hvert andet år, så de kan opfriske viden og øve sig i situationer, som vi helst vil undgå - men som vi skal være forberedt på.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.