Dagens programI dag 10-20

Fjerde sulawesiunge i Givskud

11. maj 2021

Fjerde sulawesiunge i Givskud

Flokken af sulawesimakakker er nu for fjerde gang blevet udvidet, så nu alle fire hunner har fået unger.


Det må siges at være en sand succeshistorie med avl hos flokken af sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. For fjerde gang siden august 2020 er der kommet en unge til flokken. Denne gang er det hunnen Sura, der har født. Det bringer flokken op på ni – førerhannen Wira, fire hunner og fire unger. 

- Det er simpelthen så skønt, og det er dejligt, at alle fire hunner nu har hver deres unge at tage sig af. Det giver også en masse liv i anlægget, og det er rigtig godt, at ungerne er jævnaldrende, så de kan lege og få stor glæde af hinanden, siger sulawesimakakkernes faste dyrepasser, Jette Nørgaard.

Uvist om det er en han eller hun
Den nyeste unge kom til verden i maj. Dyrepasseren ved endnu ikke, hvilket køn den nye unge har, da ungerne ofte sidder rigtig tæt ind til moren, så det kan være svært at få et kig ind mellem benene på den lille. I forvejen var der de tre hanunger Melvin, Samuel og Tarik i anlægget.

- Ved Melvin tog det et par måneder, før jeg kunne se kønnet. Ved Samuel gik der et par uger, og Tarik kunne jeg se allerede efter et par dage. Så nu bliver det spændende, hvornår mor Sura vil lade mig få et godt kig, smiler Jette Nørgaard og tilføjer:

- Sura er ret forsigtigt, og generelt passer sulawesierne godt på deres unger og gemmer dem i favnen, så det kan godt være, at jeg må væbne mig med lidt tålmodighed.

Først når ungens køn er bestemt, kan ungen blive navngivet. Navnet skal passe med morens, så forbogstaverne er de samme. Det gør det lettere af huske på afstamning.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.