Åbent i dag: 10-17

Fjerde sulawesiunge i Givskud

11. maj 2021
Flokken af sulawesimakakker er nu for fjerde gang blevet udvidet, så nu alle fire hunner har fået unger.

Det må siges at være en sand succeshistorie med avl hos flokken af sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. For fjerde gang siden august 2020 er der kommet en unge til flokken. Denne gang er det hunnen Sura, der har født. Det bringer flokken op på ni – førerhannen Wira, fire hunner og fire unger. 

- Det er simpelthen så skønt, og det er dejligt, at alle fire hunner nu har hver deres unge at tage sig af. Det giver også en masse liv i anlægget, og det er rigtig godt, at ungerne er jævnaldrende, så de kan lege og få stor glæde af hinanden, siger sulawesimakakkernes faste dyrepasser, Jette Nørgaard.

Uvist om det er en han eller hun
Den nyeste unge kom til verden i maj. Dyrepasseren ved endnu ikke, hvilket køn den nye unge har, da ungerne ofte sidder rigtig tæt ind til moren, så det kan være svært at få et kig ind mellem benene på den lille. I forvejen var der de tre hanunger Melvin, Samuel og Tarik i anlægget.

- Ved Melvin tog det et par måneder, før jeg kunne se kønnet. Ved Samuel gik der et par uger, og Tarik kunne jeg se allerede efter et par dage. Så nu bliver det spændende, hvornår mor Sura vil lade mig få et godt kig, smiler Jette Nørgaard og tilføjer:

- Sura er ret forsigtigt, og generelt passer sulawesierne godt på deres unger og gemmer dem i favnen, så det kan godt være, at jeg må væbne mig med lidt tålmodighed.

Først når ungens køn er bestemt, kan ungen blive navngivet. Navnet skal passe med morens, så forbogstaverne er de samme. Det gør det lettere af huske på afstamning.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.