Åbent i dag: 10-17

Farvel til rensdyr

27. november 2020
Fremover bliver det ikke muligt at opleve rensdyr i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Da udstillingen Tilbage til istiden skulle rykke ud af parken i efteråret 2020, gjorde rensdyrene det samme.

Siden 2018 har gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kunnet møde en flok rensdyr i parken. De flyttede ind, da parken åbnede udstillingen Tilbage til istiden i marts 2018.
Tilbage til istiden bestod af en indendørs udstilling, som handlede om livet for mennesker og dyr for mange tusinde år siden, da isen dækkede Danmark, og om isens betydning for nutidens landskab.  Derudover var der tilknyttet en udstilling med istidsdyr som mammutter og sabelkatte i naturlig størrelse.
Rensdyrene skulle give gæster en ekstra oplevelse, så de kunne opleve en dyreart, der eksisterede i istiden, og som stadig vandrer på jorden i dag. 
Men i efteråret 2020 blev udstillingen pillet ned, da det kun var en midlertidig udstilling. Og da der er planer for en omrokering og nybyggeri i parken, blev det besluttet, at rensdyrene skulle forlade parken, da istidsudstillingen lukkede.

Skal til anden dyrepark
I alt havde GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA seks rensdyr. De to af dem har døjet med sygdomsproblemer, og for at de ikke skulle medbringe problemerne til en nye dyrepark, blev det besluttet, at de to skulle aflives.
De sidste fire rensdyr rykker til Skandinavisk Dyrepark, som faktisk også sendte en til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i 2018, da parken åbnede anlægget.

- De ville rigtig gerne have dyrene, det var der faktisk flere, der ville. Så vi er glade for at kunne sende dem videre til en anden dyrepark, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA arbejder videre med vinterens planer og forventer at kunne præsentere nyheder for 2021 snarest.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.