Dagens programI dag 10-20

Event: Videnskab i zoo

13. juni 2022

Event: Videnskab i zoo

Mød dyrlægen og se hvad hun har af redskaber i sin bil, besøg de åbne stalde og hør om kunstig befrugtning af kattedyr, overvær en dissektion af et dyr og lær meget mere om det videnskabelige arbejde der ligger bag det at drive en dyrepark som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ved den nye event "Videnskab i zoo".


At drive en dyrepark som GIVSKUD ZOO - ZOTOOPIA handler ikke bare om at passe dyr, fodre dem og rengøre anlæg. Det indebærer også en masse videnskabeligt arbejde, og det sætter vi fokus på ved eventen "Videnskab i zoo", som foregår lørdag den 25. og søndag den 26. juni 2022.

Hver eneste dag observerer dyrepasserne og dyrlægen dyrene, og al ny viden deles i en fælles international database for zoologiske haver, dyreparker og akvarier.  
Jævnligt er der forskere på besøg i parken, som studerer forskellige emner for eksempel dyrs øjne eller lyde. Og parkens egne eksperter bidrager også til videnskabelige afhandlinger og projekter. 

- Det videnskabelige arbejde er essentielt i arbejdet med dyr, fordi det bidrager til ny viden om dyrene, deres levevis og behov. Det giver dyreparker bedre mulighed for at sikre dyrenes trivsel og velfærd, og samtidig kan man arbejde målrettet med avl og styrke truede arter. Det vil vi gerne give vores gæster et indblik i ved denne nye event, siger biolog i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Susanne Toft Henriksen. 

Aktiviteter over hele parken
Eventen er bredt ud, så der er aktiviteter flere steder I GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Dyrene er lukket ud på savannerne, og netop derfor kan gæster komme helt ind i nogle af deres stalde og få indblik i noget af det videnskabelige arbejde, der ligger bag arbejdet med dyr, for eksempel kan man høre om kunstig befrugtning, om forskning i ulvehyl og øjne, og om træning og mærkning af dyr. 

- Gæster kan også selv få hænderne i en del aktiviteter ved eventen. De kan prøve at scanne en mikrochip, tage en lorteprøve fra næsehorn, og øve træning med en makker, fortæller Susanne Toft Henriksen og tilføjer: 

- Og helt ekstraordinært kan gæster møde vores dyrlæge, som fortæller om sit arbejde og fremviser nogle af sine arbejdsredskaber. Hun vil også dissekere et dyr og fortælle om organer, så gæster lærer om vigtigheden af at kende til dyrenes biologi og anatomi. 

2022 er Videnskabsår
At der kommer en event om videnskab netop i år er ikke tilfældigt. Unesco har erklæret 2022 for International Year of Basic Sciences for Development, og Niels Bohr Institutet har taget initiativ til at gøre 2022 til et nationalt dansk videnskabsår.
Det er den bold, GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har grebet for at søsætte den nye event, som giver gæster en indsigt i noget arbejde, som man ellers ikke hører så meget om. 

- Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt, så vi håber, at mange gæster får lyst til at kigge forbi de forskellige stalde og anlæg og lære mere om, hvordan det er at drive en dyrepark, når vi tager de videnskabelige briller på, siger Susanne Toft Henriksen. 

Eventen foregår lørdag den 25. og søndag den 26. juni 2022 - begge dage fra kl. 10.30 til 15.30.

 Program for begge dage den 25. og 26. juni 2022

Kl. 10.30-15.30: Besøg ulvehytten (P1)
Hør om forskning i ulvehyl og øjne
Hør om mærkning af dyr og mærk selv et objekt
Find mikrochippen med en scanner

Kl. 11.00-15.30: Besøg næsehornsstalden (P2)
Hør om forskning i blandt andet frugtbarhed hos næsehorn
Se film om ultralydsscanning af næsehorn
Tag selv en afføringsprøve fra et næsehorn


Kl. 11-15.30: Besøg løvestalden (P3)
Hør om forskning i kunstig befrugtning hos kattedyr
Se film om mærkning af løveunger
Hør om hvorfor og hvordan vi træner med dyrene
træn selv en makker - uden brug af ord


Kl. 11.30-12.00: Hvad er der i dyrlægens bil? (Ved bondegården, P3)
Se hvad dyrlægen har i sin bil og hør om, hvordan hun bruger det i arbejdet med dyrene.

Kl. 13.30-14.00: Hvordan ser et dødt dyr ud inden? (På Zooscenen, P3)
Hvordan ser et dødt dyr ud indeni? Dyrlægen dissekerer et dyr og fortæller om organerne.

Kl. 15.30: Udtrækning af dagens vinder
Løs opgaven i eventflyeren og deltag i konkurrencen om en stereolup. Besvarelsen afleveres i svarboksen ved bondegården (P3). Du skal være til stede for at kunne vinde.

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.