Dagens programI dag 10-18

Europas største pingvinanlæg er åbnet

2. april 2022

Direktør Richard Østerballe åbnede anlægget sammen med 1. viceborgmester i Vejle Kommune, Dan Jørgensen.
Direktør Richard Østerballe åbnede anlægget sammen med 1. viceborgmester i Vejle Kommune, Dan Jørgensen.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har åbnet Europas største pingvinanlæg, og parkens humboldtpingviner har nu indtaget det store område.


Masser af gæster var mødt op for at følge den officielle åbning af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nye anlæg til humboldtpingviner. Den foregik i flot solskin på sæsonens første åbningsdag lørdag den 2. april 2022.

Først holdt direktør Richard Østerballe en kort tale om, at det i mange år har været et stort ønske i parken at få pingviner. Parken ønsker ikke at holde en masse fuglearter, hvor man er nødt til at stække deres vinger for at sikre, at de ikke flyver væk. Og pingviner kan ikke flyve – bortset fra under vandet, som direktøren bemærkede.
Han fortalte om, hvor omfattende og hvor omkostningstungt et projekt, det her været - og om hvordan det måtte udskydes på grund af coronapandemien.
Og så takkede han også medarbejdere, håndværkere og Vejle Kommune for at støtte projektet økonomisk.

Efter direktørens indledende tale holdt 1. viceborgmester i Vejle Kommune og bestyrelsesmedlem i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA Dan Jørgensen en kort tale om byggeriet og om, hvor vigtig GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er for kommunen.  
Og så var det Dan Jørgensen, der officielt indviede anlægget ved at smide nogle sild ud til pingvinerne.  
Herefter sørgede dyrepasserne for at fodre og fortælle om dyrene til gæsterne.

Mange af de fremmødte gæster var imponerede over det nye anlæg, blandt andet fordi det er stort, fordi man kan opleve pingvinerne komme tæt på både over og under vand, og fordi dyrene virker til at trives i deres nye omgivelser.

Pt. er der 70 humboldtpingviner i anlægget. Man kan opleve dem og deres store anlæg ved området P1.   

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.